Erdei fenyőolaj 10 ml

1190 Ft

Kiszerelés: 10 ml

Illat: friss, balzsamos, fenyőre emlékeztető

Latin név: Pinus sylvestris

Ti mondtátok az Erdeifenyőolajról

  • Ha megrendeled ezt a terméket, akkor 24 pontot szerezhetsz!

Leírás

Az Erdeifenyőolajról bővebben

 

Javasolt alkalmazás

Párologtatásra, aromafürdő készítéséhez, inhalálásra, arcszesz készítéséhez.

 

Elterjedés, termesztés, előállítás

A fenyőfélék családjába (Abietaceae) tartozó erdeifenyőből kétféle illóolajat is előállítanak. A terpentinolajat a fatörzs bemetszésekor kifolyó természetes balzsamból nyerik ki vízgőzdesztillációval, és mintegy 15-30%-os hozammal. A desztilláció után visszamaradó rész a gyanta. A terpentinolaj savas kémhatású, ezért mészvízzel való semlegesítés után ismételt desztillációnak vetik alá, és az így kinyert, ,,tisztított” olajat már fel lehet gyógyászati célra használni.

 

Összetétel, minőség

Az erdei fenyőből előállított tisztított terpentinolaj főbb alkotórészei az α-, a β-pinén (60-75%), a δ-karén (15-20%), a limonén és a kámfén (10-10%). A fa friss tűleveleiből és ágvégeiből vízgőzdesztillációval nyerik ki a fenyőtű olajat, amely hivatalos a VII. Magyar Gyógyszerkönyvben. A levélolaj színtelen vagy halványzöld színű, friss, balzsamos, jól felismerhetően fenyőtű illatú.

 

Felhasználás

Az említett erdeifenyő olajok antimikrobiális, bőrvörösítő, keringésfokozó és tonizáló hatásúak. Gyakori alkotórészei a különféle légúti megbetegedések kezelésére ajánlott orr- és légzéskönnyítő mellkasi kenőcsöknek, inhaláló szereknek. Izom- és idegfájdalmak esetén ajánlott masszázs- és fürdőolajoknak, a különféle fürdőkészítményeknek, bedörzsölőszereknek és kenőcsöknek.

Az erdeifenyő illóolaj nem toxikus, nem irritáló, nem érzékenyítő és nem fototoxikus. Az olajat „frissen” ajánlott használni, mert a régebbi, lejárt és oxidált olajok irritálhatják a bőrt.

Erdei fenyőolaj 10 ml termékről 1 értékelés

  1. DSzandy (megerősített tulajdonos)

    Sokkal kellemesebb,szerethetőbb illat,mint amire számítottam. Önmagában is nagyon finom igazi fenyő illat, néha az érzéki illóolajkeverékkel használom.

Mondd el a véleményed