Cédrusfaolaj 10 ml

1350 Ft

Kiszerelés: 10 ml

Illat: balzsamos, fenyőre emlékeztető

Latin név: Cedrus atlantica

Ti mondtátok a Cédrusfaolajról

  • Ha megrendeled ezt a terméket, akkor 27 pontot szerezhetsz!

Leírás

 A Cédrusfaolajról bővebben

 

Javasolt alkalmazás

Párologtatásra, bedőrzsölő készítésére a fejbőr és a haj ápolására, frissítő aromafürdő készítéséhez.

 

Elterjedés, termesztés, előállítás

A cédrus illóolajat a fenyőfafélék családjába (Abietaceae) tartozó, Algériában honos és Marokkóban termesztett Atlasz-cédrusfa törzséből vízgőz-desztillációval állítják elő. Az illóolaj hozama 3-5%-os. A törzsből előállított olaj mellett a levelekből desztillált olajat is forgalmazzák. Az illóolaj sárga vagy vöröses színű, de a borostyán színárnyalatai is felfedezhetők benne. Illata fenyőre emlékeztető, balzsamos jellegű.

 

Összetétel, minőség

A cédrusfa törzséből előállított illóolaj főként szeszkviterpén vegyületeket (pl. atlantonokat, atlantolokat, kadinént) tartalmaz.

 

Felhasználás

A cédrus illóolaj fontosabb hatásaiként antimikrobiális, nyákoldó, köptető, a bőr vérkeringését fokozó, illetve repellens hatások említhetők meg. A cédrus illóolaja masszázs- és fürdőolajok alkotórészeként, inhalálásra és párologtatásra használt keverékekben légúti panaszok, illetve bőrápoló kozmetikai készítmények (pl. narancsbőr, illetve zsíros, szeborreás bőr ápolására szánt készítmények) alkotórészeként hasznosítható. Emellett rovarok távoltartására alkalmas, ún. moszkító ellenes olajkeverékek alkotórészeként is felhasználható.

A cédrusolaj a bőrt nagyon enyhén irritálja, bőrérzékenyítő és fototoxikus hatása viszont nincs.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Cédrusfaolaj 10 ml” értékelése elsőként