+ 1 fa

ZÖLD ERDŐ – ZÖLD BOLYGÓ

Tudtad, hogy a globális felmelegedés egyik legfontosabb oka a Földön található erdők kétharmadának eltűnése az ipari civilizáció kezdete óta? Ez az arány nagyon elkeserítő, hiszen a megmaradt erdők száma a jelen állás szerint már nem képes az emberi tevékenység által kibocsátott CO2 mennyiség megkötésére – ez a folyamat pedig minden túlzás nélkül kijelenthető, hogy a földi élet pusztulásához vezethet.

A MyForest célja, hogy közösségi erdők telepítésével nem csak hazai, de később nemzetközi szinten is megduplázza a meglévő erdők számát, ezzel megfékezve a globális felmelegedést, és még időben megakadályozza, hogy visszafordíthatatlan következmények alakuljanak ki.

Az úgynevezett örökerdők hosszútávú fennmaradását biztosítja, hogy a telepített fákat sem kitermelni, sem pedig kivágni nem lehet. Ám a Közösségi Erdőkért Alapítvány nem csak fákat ültet. Megteremtik a földterület használatának jogi és szakmai feltételeit, megszervezik a közösségi gyűjtést, biztosítják a telepítendő erdők erdészeti hátterét, valamint hosszútávú fennmaradását. Ezt a jól kidolgozott módszert és a hozzá kapcsolódó gondolkodásmódot igyekeznek nem csak itthon, de külföldön is terjeszteni, hogy a MyForesthez hasonló kezdeményezések teret nyerjenek.*

Nagyot álmodtak, mi pedig boldogok vagyunk, hogy együttműködésünkkel mi is támogathatjuk létfontosságú munkájukat.

Idén a MyForest közreműködésével egy fantasztikus kezdeményezésben vettünk részt az Aromax 5 az 1-ben Levegőtisztító vásárlóival együtt. A projekt fő célja az volt, hogy a vásárlók amellett, hogy saját otthonukban és környezetükben tisztább, egészségesebb levegőt teremthessenek a készülékkel, felvegyék a harcot egy globális méretű problémával szemben is.

2021. november 27-én minden, az Aromax „zöld erdő, zöld bolygó” promóciós program keretein belül megvásárolt Aromax 5 az 1-ben Levegőtisztító termék után egy fa kerül elültetésre a Pécs közelében található Erzsébet településen. Az Aromax életében kiemelten fontos szerepet játszik a természet és a tiszta környezet – éppen ezért végtelenül hálásak vagyunk minden vásárlónknak, aki részt vett a kezdeményezésben, és hozzájárult földünk szebb, zöldebb jövőjéhez! Nagyon boldogok vagyunk, hogy a bolygónk védelmének érdekében szervezett program keretein belül nem kevesebb, mint 400 fát ültethetünk el a kezdeményezésben résztvevő vásárlókkal közösen!

Köszönjük!

*https://24.hu/elet-stilus/2020/11/16/tisztabb-levego-otthon-es-a-bolygon-x/