Kámforolaj 10 ml

1750 Ft

Kiszerelés: 10 ml

Illat: átható, kámforos

Latin név: Cinnamomum camphora

  • Ha megrendeled ezt a terméket, akkor 35 pontot szerezhetsz!

Leírás

A Kámforolajról bővebben

 

Javasolt alkalmazás

Párologtatásra (meghűléses időszakban a légterek fertőtlenítésére, frissítésére), bőrfrissítő aromafürdő és testápoló masszázsolaj készítéséhez.

 

Elterjedés, termesztés, előállítás

A kámfor illóolajat a babérfélék családjába (Lauraceae) tartozó, Kelet-Ázsia partvidékein honos kámforfa ágaiból, illetve a fa törzséből vízgőz-desztillációval nyerik ki, mintegy 1%-os hozammal. A kámfor illóolaja színtelen, vagy halványsárga színű, átható és jellegzetes, orvosságra emlékeztető szagú.

 

Összetétel, minőség

Fő, illetve jellemző alkotórésze az eukaliptol (1,8-cineol) és a kámfor, valamint néhány, a fenyőfélékben is gyakran előforduló összetevő. Ez utóbbiakra példa az alfa-pinén vagy a borneol.

 

Felhasználás

Az aromaterápiában és a kozmetikában azt a kámforolajat használják, melynek kámfortartalma alacsony, mert a kámfort epilepsziás rohamokat kiváltható anyagként tartják számon. A kámforban gazdag és szafrolt is jelentős mennyiségben tartalmazó kámforolajok használatát az aromaterápiában nem javasolják.

A kámforolajnak elsősorban enyhe keringésfokozó, fájdalomcsillapító, és légúttisztító, fertőtlenítő hatása van. Alkalmazásának egyik kiemelt területe a bőr és a bőralatti szövetek keringésének fokozása, a mozgásszervi megbetegedések kezelése. A kámforolajat a fáradt, fájós végtagok kiegészítő kezelésére alkalmas krémek, masszázs- és fürdőolajok alkotórészeként használják. Emellett a légzés könnyítésére alkalmas illóolaj-keverékeknek, inhalálószereknek, légzéskönnyítő mellkasi krémek, bedörzsölőknek is kedvelt és hatékony összetevője.

Az általunk forgalmazott, alacsony kámfortartalmú, szafroltól mentes kámforolaj nem toxikus, a bőrt nem irritálja és nincs fényérzékenyítő hatása.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Kámforolaj 10 ml” értékelése elsőként