Kajeputolaj 10 ml

1350 Ft

Kiszerelés: 10 ml

Illat: eukaliptuszra emlékeztető

Latin név: Melaleuca leucodendron

Ti mondtátok a Kajeputolajról

  • Ha megrendeled ezt a terméket, akkor 27 pontot szerezhetsz!

Leírás

A Kajeputolajról bővebben

 

Javasolt alkalmazás

Párologtatásra, aromafürdőhöz, bedörzsölő olaj és szájvíz készítésére.

 

Elterjedés, termesztés, előállítás

A kajeput illóolajat (Aetheroleum kajeputi) a mirtuszfélék családjába tartozó ezüstös kajeputfa vagy ezüstös hangamirtusz friss leveleiből vagy leveles ágvégeiből vízgőz-desztillációval állítják elő 1,5-2,5%-os hozammal. Az illóolaj szintelen, sárgás vagy sárgászöld színű, illata kámforos, gyógyszeres és az eukaliptusz illóolajára emlékeztet.

 

Összetétel, minőség

Az illóolaj fontosabb alkotórészei az eukaliptol vagy 1,8 cineol (50-70%), a terpineol (5-15%), valamint az α- és a β-pinén.

 

Felhasználás

A kajeput illóolaj fontosabb gyógyhatásaiként az antimikrobiális, a gyulladás- és fájdalomcsillapító, valamint a nyákoldó és rovarriasztó hatások emelhetők ki.
Az illóolajat leggyakrabban lég- és húgyúti gyulladások, izom- és izületi fájdalmak kezelésére, a fejfájás erősségének mérséklésére, illetve rovarok távoltartására használják inhalálószerek, szaunaolajok, légzéskönnyítő mellkasi krémek, bedörzsölőszerek, masszázs- és fürdőolajok, valamint rovarriasztó sprayk és stiftek alkotórészeként. Aromalámpából elpárologtatva a lakószobák és munkahelyek levegőjének fertőtlenítésére és frissítésére is jól használható.

A kajeput illóolaja nem toxikus, nem irritáló, a bőrt nem érzékenyti és fototoxikus hatása sincs.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Kajeputolaj 10 ml” értékelése elsőként