Citronellaolaj 10 ml

1090 Ft

Kiszerelés: 10 ml

Illat: édeskés, citrusos illatjegyekkel

Latin név: Cymbopogon nardus

Ti mondtátok a Citronellaolajról

  • Ha megrendeled ezt a terméket, akkor 22 pontot szerezhetsz!

Leírás

A Citronellaolajról bővebben

 

Javasolt alkalmazás

Párologtatásra-elveszi a kellemetlen szagokat, aromafürdő készítéséhez, rovarcsípés okozta bőrpír ápolására.

 

Elterjedés, termesztés, előállítás

A citronella illóolajat a pázsitfűfélék családjába (Poaceae) tartozó ceyloni nardusfű friss, szikkasztott vagy szárított leveles hajtásaiból, alkalmanként a gyökeres növényből vízgőz-desztillációval nyerik ki, legalább 0,5%-os hozammal. A nárdusfűből nyert olaj színe barnássárga, illatában egyes örökzöldekre (pl. egyes fenyők, boróka) jellemző illóolaj komponensek (pl. borneol és kámfor) érződnek ki.

 

Összetétel, minőség

Az olajban található főbb alkotórészek a geraniol, a citronellol és a citronellál, melyek összmennyisége az olajok 60-80%-át teszi ki.

 

Felhasználás

A citronellaolaj antimikrobiális, gyulladáscsökkentő, rovarriasztó (repellens), emésztőrendszeri tonizáló és görcsoldó főbb hatásokkal rendelkezik. A citronellaolajat rovarriasztó hatású készítmények (spray-k, stiftek, gyertyák) illatanyagaként, reumás és izületi fájdalmak kezelésére külsőleg használható készítmények hatóanyagaként, valamint görcsökkel járó bélfertőzések kezelésére használják, ez utóbbi esetben belsőleg alkalmazható készítmények összetevőjeként.

A citronellaolaj a bőrt nem irritálja és bőrérzékenyítő hatása sincs.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Citronellaolaj 10 ml” értékelése elsőként