Ciprusolaj 10 ml - Aromax Illóolaj Webáruház

Ciprusolaj 10 ml

1750 Ft

Kiszerelés: 10 ml

Illat: édes, balzsamos, kissé füstös

Latin név: Cupressus sempervirens

Leírás

A Ciprusolajról bővebben

 

Javasolt alkalmazás

Párologtatásra, aromafürdő készítéséhez-sportolás után, bedörzsölő olaj készítéséhez a bőr rugalmasságának megőrzésére.

 

Elterjedés, termesztés, előállítás

A ciprus illóolajat a ciprusfafélék családjába (Cupressaceae) tartozó ciprusfa pikkelyleveles hajtásaiból vízgőz-desztillációval nyerik ki, mintegy 1-1,2%-os hozammal. A ciprusolaj halványsárga vagy olívazöldes színű, édeskés. Fenyőkre emlékeztetően balzsamos, de kissé füstös illatú, és az olaj illatában citromos vagy ámbrára emlékeztető mellékillat is felfedezhető

 

Összetétel, minőség

Az illóolaj fontosabb alkotórészeiként az alfa-pinén, a delta-karén, a cedrol és a borneol említhetők meg, mely vegyületek az olaj mintegy 60-80%-át teszik ki.

 

Felhasználás

A ciprus illóolaja antimikrobiális, ,,légúttisztító”, bőrvörösítő, keringésfokozó és szagtalanító főbb hatásokkal rendelkezik. A ciprusolajat légúti és mozgásszervi panaszok, illetve perifériális vérkeringési zavarok kezelésében inhaláló keverékek, szauna-, fürdő- és masszázsolaj keverékek, illetve bedörzsölőszerek alkotórészeként használhatjuk. Az olaj dezodoráló és szagtalanító hatását bőrápoló olajokban és egyéb kozmetikai készítményekben hasznosíthatjuk. A ciprusolaj a bőrt nagyon enyhén irritálja, bőrérzékenyítő és fototoxikus hatása viszont nincs.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Ciprusolaj 10 ml” értékelése elsőként