Ez kell a bőrödnek 30 felett!

  • Hírek
  • 2017-04-26
  • 0

A kor előrehaladtával megváltoznak a belső folyamatok a szervezetünkbe. A testünkben lévő víz- és kollagén mennyisége fokozatosan csökkenni kezd. 30 éves kor felett, már egyre szembetűnőbbek lesznek az az apróbb szarkalábak és ráncok. Nemcsak a természetes biológiai öregedés mutatkozik meg arcunkon, hanem a külső hatások is, mint például a stressz, a helytelen táplálkozás és különböző élvezeti szerek fogyasztása. De fontos, hogy ha időben odafigyelünk, akkor akár késleltethetjük vagy csökkenthetjük a bőrünk öregedését!

Használjunk napfényvédő krémet!

Igaz a csapból is ez folyik, de fontos tanács, amit érdemes megfogadnunk! A nap káros sugarai – főként az UVA – a bőr mélyebb rétegeibe hatol szabadgyököket képezve, amik pont a bőr fiatalságát, feszességét és hidratáltságát veszélyeztetik.

Figyeljünk életmódunkra!

Az élvezeti szerek fogyasztása nyomot hagy arcunkon. A dohányzás, nemcsak bőrünk színét változtatja fakóvá, de mély barázdákat is okoz a szem és száj környékén. A gyakori alkohol fogyasztás pedig arcunkat vörösessé, szárazzá teszi. Próbáljunk leszokni a dohányzásról és csökkenteni az alkoholfogyasztást, mert nemcsak a szerveztünk, de az arcbőrünk is megsínyli a kicsapongásainkat.

Elő a vitaminokkal

A helyes táplálkozás és a bőséges folyadékbevitel mellett, mindenképp szükséges különböző vitaminok pótlása, hiszen nem tudunk folyamatosan minden évszakban úgy táplálkozni, hogy szervezetünk megkapja az elégséges napi vitamin adagját. Az A,C,D,E vitaminok pótlása elengedhetetlen, de az omega 3, a kollagén, a különböző ásványi anyagok – kálium, cink, réz,vas-  és a magas antioxidáns tartalmú kapszulák is mind javítják bőrünk feszességét.

A napi hidratálásról ne feledkezzünk meg!

Iktassuk be napi rutinjaink közé a reggeli és esti 3 lépcsős bőrápolást: tisztítás, tonizálás, hidratálás. Arcápolónk tartalmazzon E-vitamint, legyen magas antioxidáns tartalmú, ami segít felvenni a harcot a szabadgyökök ellen, és rendelkezzen magas hidratáló képességgel. Próbáljunk természetes arcápolót választani, hiszen a mesterséges anyagok rossz hatással lehetnek bőrünkre. Az olyan természetes összetevőkben, mint a makadámdió, szőlőmag, rizs, magas mennyiségben található E-vitamin, továbbá mindhárom alapanyag magas antioxidáns tartalmú is. Mi tudunk egy krémet, ami mindhárom összetevőt tartalmazza! Kattints és ismerd meg!

Megosztás:

Aromaterápia a gyerekszobában

Ettől leszel sugárzó!

Szólj hozzá az alábbi cikkhez “Ez kell a bőrödnek 30 felett!”