Aromaterápia a gyerekszobában

  • Hírek
  • 2016-09-19
  • 0

Az aromaterápia esetében is vannak különbségek azt illetően, hogy mi a jó egy felnőttnek és mi egy gyereknek. Nem minden illóolaj alkalmazható ugyanis gyerekek esetében.

Az illóolaj egy magától is illékony anyag, tehát ha az üveget nyitva hagyod, akkor rövid időn belül elillan. Ezt a tulajdonságot felhasználhatod száraz párologtatásra úgy, hogy csepegtess egy zsebkendőre az illóolajból. Mandarint vagy narancsot használhatsz például, mert azt szeretik a gyerekek.

Mit használjunk akkor, ha valamilyen nem kívánatos állapoton szeretnénk javítani illóolajjal? Biztonságosan használható vírusölő például a Teafaolaj, a Kakukkfűolaj vagy Citromolaj. Ha bakteriális fertőzéstől szeretnénk megszabadítani a gyermeket, akkor a Rózsaolajat ajánljuk. Fájdalomcsillapító hatású a Római kamillaolaj és a Levendulaolaj. Amennyiben gyulladásos problémára keresünk segítséget, arra a Citromos eukaliptuszolaj  javallott. Az adagolást tekintve,  nem érdemes egyszerre sokat használni, mert az erős illat zavaró lehet. Inkább használj többször keveset.  Válassz olyan párologtatót, ami mély öblű, sok vízzel tudod feltölteni és ezzel elkerülheted az olaj megégését.

Mivel a picik szaglása nagyon érzékeny, így a párologtatás csak a 12. hét betöltése után biztonságos.  A szoba fertőtlenítésére használj 100%-os tisztaságú Citromolajat, ezt párologtatva tisztíthatod és fertőtlenítheted a levegőt. Ha a gyermekednek alvási problémái vannak, a Mandarinolaj meg tudja nyugtatni és segíthet neki elaludni. A Levendulaolajnak is nyugtató, szorongást oldó hatása van. A Kámforolaj és Rózsaolaj pedig a megfázásos időszakban segítheti a mielőbbi felépülést.

Megosztás:

Illóolajok, romantikus estékhez!

Ez kell a bőrödnek 30 felett!

Szólj hozzá az alábbi cikkhez “Aromaterápia a gyerekszobában”