Majorannaolaj 5 ml

1750 Ft

Kiszerelés: 5 ml

Illat: erősen fűszeres, átható

Latin név: Origanum majorana

Ti mondtátok a Majorannaolajról

  • Ha megrendeled ezt a terméket, akkor 35 pontot szerezhetsz!

Leírás

A Majorannaolajról bővebben

 

Javasolt alkalmazás

Párologtatásra, aromafürdő és testápoló olaj készítéséhez.

 

Elterjedés, termesztés, előállítás

A majoranna illóolajat (Aetheroleum majoranae) az ajakosvirágúak családjába tartozó, ázsiai eredetű és a Földközi tenger mentén meghonosodott majoranna virágbimbós állapotban vagy virágzás kezdetén lévő száraz hajtásaiból vízgőz-desztillációval nyerik ki, évente több alkalommal. Az illóolaj hozama az első betakarításkor 0,5-1% körül van, a másodvirágzáskor gyűjtött, morzsolt földfeletti rész esetében 3%. Az illóolaj halványsárga, sárgászöld vagy borostyánsárga színű, erősen fűszeres, átható illatú.

 

Összetétel, minőség

Az illóolaj főbb alkotórészei: terpinén-4-ol (10-25%), terpinén (5-20%), 1,8 cineol (5-10%), szabinén (5-10%), valamint linalool és linalil-acetát (összesen kb. 10%). A majoranna az egyik legkedveltebb fűszernövényünk, melynek illóolaját nem csak az élelmiszeriparban, hanem a kozmetikai iparban és a gyógyszerészetben is használják.

 

Felhasználás

A majoranna illóolaj legfontosabb hatásai: fertőtlenítő, antimikrobiális, nyugtató, emésztő- és idegrendszeri tonizáló, fájdalomcsillapító. A majoranna illóolajat belsőleg emésztésjavító összetételekben, külsőleg keringésfokozó, enyhe fájdalomcsillapító hatású masszázsolajokban használják. A hígított olaj vagy az olaj egyes alkotórészeinek kellemes illatát férfiparfümök alkotórészeként is érvényesítik.

A majoranna illóolaj külsőleg alkalmazva nagyon enyhén irritáló, nem érzékenyítő és nem fototoxikus.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Majorannaolaj 5 ml” értékelése elsőként