Cickafarkolaj 2 ml

3790 Ft

Kiszerelés: 2 ml

Illat: gyógynövényes, kámforos illatjegyekkel

Latin név: Achillea millefolium

Ti mondtátok a Cickafarkolajról

  • Ha megrendeled ezt a terméket, akkor 76 pontot szerezhetsz!

Leírás

A Cickafarkolajról bővebben

 

Javasolt alkalmazás

Arc- és testápoló olaj készítéséhez, aromafürdő készítéséhez (elsősorban hölgyeknek, higiéniás célra).

 

Elterjedés, termesztés, előállítás

A kamilla illóolajához színben, illatban, összetételben és hatásban is hasonló a cickafarkfűolaj, amit a fészkesvirágzatúak családjába tartozó közönséges cickafarkfű és a mezei cickafarkfű virágos-leveles hajtásaiból vagy virágzatából nyernek ki. Az illóolaj kék, sötétkék vagy sötétzöld színű, fűszeres, kissé kámforos illatú.

 

Összetétel, minőség

Az olaj fontosabb összetevői a kamazulén (5-50%, függően attól, hogy vadontermő vagy nemesített állományból nyerik ki), a kariofillén, a kámfor, az 1,8-cineol, valamint az α-és a β-pinén. Ez utóbbi alkotórészek rendszerint 2-10%-nyi mennyiségben fordulnak elő.

 

Felhasználás

A cickafarkfű-olaj antimikrobiális, gyulladáscsökkentő és sebgyógyulást elősegítő főbb hatásokkal rendelkezik. Alkalmazásának fontosabb területei a kamillaolajéhoz hasonlóan különféle bőrgyulladások, nehezen gyógyuló sebek, szájüregi gyulladások, hüvelyfertőzések, valamint a gyomor- és bélcsatorna gyulladásos megbetegedései.

Terápiás és kozmetikai kezelésére krémek, kúpok, fürdő- és masszázsolajok, szájöblögetők és egyéb készítmények formájában kerül felhasználásra.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Cickafarkolaj 2 ml” értékelése elsőként