Mandulaolaj 50 ml

2329 Ft

Kiszerelés: 50 ml

Ti mondtátok a Mandulaolajról

  • Ha megrendeled ezt a terméket, akkor 47 pontot szerezhetsz!

Leírás

A Mandulaolajról bővebben

Latin név: Prunus dulcis

Javasolt alkalmazás:
bőrápoló- és masszázsolajként minden bőrtípusra

Előállítás, termesztés, elterjedés

A mandulaolajat (Amygdalae oleum raffinatum, Amygdalae oleum virginale) a rózsafélék családjába (Rosaceae) tartozó mandulafa (Amygdalus communis) nemesített, édes ízű (édesmandula) terméseiből préseléssel nyerik ki (megj.: a keserű ízű mandulából illóolajat állítanak elő és azt parfümkészítéshez használják). A natív és a hidrogénezett mandulaolaj (Amygdalae oleum virginale, Amygdalae oleum raffinatum) egyaránt hivatalos a VIII. Magyar Gyógyszerkönyvben.

Összetétel, minőség

A mandulaolaj legnagyobb részét két olyan zsírsavösszetevő (linolsav és olajsav) alkotja, melynek fontos szerepe van a bőr védelmében és a bőr szárazságának megszüntetésében.

Felhasználás

Általános bőrápolószerként csecsemőknél és gyermekeknél egyaránt használható. A mandulaolaj fontos alap (bázis) olaja számos masszázsolajnak és kozmetikai készítménynek, és önmagában is használható valamennyi bőrtípus kezelésére. Más, sajátos összetételű és hatású zsíros olajokkal (pl. jojoba, búzacsíra, makadámdió) jól keverhető. Ez utóbbiakból rendszerint 10-20%-nyit adnak az alapolajként használt mandulaolajhoz.

Cikkszám: KTZSI005

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Mandulaolaj 50 ml” értékelése elsőként