Fodormentaolaj 10 ml

1890 Ft

Kiszerelés: 10 ml

Illat: édeskés, mentolos

Latin név: Mentha spicata

  • Ha megrendeled ezt a terméket, akkor 38 pontot szerezhetsz!

Leírás

A Fodormentaolajról bővebben

 

Javasolt alkalmazás

Légfrissítésre, arcgőzöléshez zsíros, pattanásos bőrre, reggeli frissítő zuhanyozáshoz, mellápoló masszázsolaj készítéséhez.

 

Elterjedés, termesztés, előállítás

A fodormenta a borsosmentához hasonló évelő növény, szárai és levelei azonban a borsosmentáéval ellentétben nem antociánosak (nem ibolyás színűek), hanem többnyire sötétzöldek. A virágzó föld feletti részeiből vízgőzdesztillációval előállított illóolaja színtelen, halványsárga vagy olivazöld színű, illata fűszeres-gyógynövényes, mentákra jellemző.

 

Összetétel, minőség

Az olaj legfontosabb alkotórésze a konyhakömény terméseinek ízéért is felelős karvon (50-65%), ami mellett jelentősebb mennyiségben (5-25%) a limonén fordul elő.

 

Felhasználás

A fodormenta olaja antimikrobiális, görcsoldó, szélhajtó, epehajtó, nyákoldó, féreghajtó és külsőleg alkalmazva zsíroldó hatású. Az illóolaj elsősorban emésztésjavító és szájápolókészítmények összetevőjeként, de cellulit elleni készítmények egyik hatóanyagaként is alkalmazható. A kozmetikai iparban szappanok és kölnik illatösszetevőjeként hasznosítják.
Az illóolaj nem toxikus, nem irritáló, nem bőrérzékenyítő és nem fototoxikus.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Fodormentaolaj 10 ml” értékelése elsőként