Mandarinolaj 10 ml

1350 Ft

Kiszerelés: 10 ml

Illat: mandarinhéjra emlékeztető

Latin név: Citrus reticulata

Ti mondtátok a Mandarinolajról

  • Ha megrendeled ezt a terméket, akkor 27 pontot szerezhetsz!

Leírás

A Mandarinolajról bővebben

 

Javasolt alkalmazás

Párologtatásra, aromafürdő, testápoló olaj és illatszer készítéséhez.

 

Elterjedés, termesztés, előállítás

A mandarin illóolajat (Aetheroleum mandarinae) a narancsfélék családjába tartozó, Kelet-Ázsiából származó mandarinfa terméshéjából többnyire préseléssel (majd ezt követően szűréssel és centrifugálással) nyerik ki. Emellett vízgőzdesztillációval is állítanak elő olajat, részben a termések héjából, részben a virágos és alkalmanként apró zöld terméseket is tartalmazó leveles hajtásokból. Ez utóbbit mandarin petitgrain olajnak nevezik. A mandarin terméshéjából készült olaj színe rendszerint narancssárga, illata fűszeres, balzsamos, friss gyümölcsre emlékeztető.

 

Összetétel, minőség

A préseléssel kinyert illóolaj fő alkotórészei a limonén (70-80%), ami mellett az illatért felelős metil-antranilsav-metilészter érdemel említést. A mandarin petitgrain illóolaj színe sárga, illata fűszeres.

 

Felhasználás

A mandarin illóolaja a legerőteljesebb nyugtató és szorongásoldó hatású illóolajok közé tartozik, de a limonénnek köszönhetően kifejezett antimikrobiális tulajdonsága is van. A terméshéjból kinyert olajat feszültség és idegesség okozta álmatlanság, szorongás, illetve fokozott izgatottság megszüntetésére aromalámpás párologtás, nyugtató hatású testápoló masszázsolajok, fürdő- és szaunakészítmények formájában alkalmazzák. Az illóolajat illatösszetevőként és szagtalanító (dezodoráló) alkotórészként hasznosítják különféle kozmetikai készítményekben, illetve parfümökben.

A mandarinból kinyert illóolaj nem mérgező, a bőrt nem irritálja, nincs bőrérzékenyítő és fototoxikus hatása.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Mandarinolaj 10 ml” értékelése elsőként