Babérolaj 5 ml

2450 Ft

Kiszerelés: 5 ml

Illat: aromás, fűszeres

Latin név: Laurus nobilis

  • Ha megrendeled ezt a terméket, akkor 49 pontot szerezhetsz!

Leírás

 A Babérolajról bővebben

 

Javasolt alkalmazás

Párologtatásra-felfrissíti a levegőt, könnyíti a légzést, láb- és körömápoló olaj készítéséhez.

 

Elterjedés, termesztés, előállítás

A babér illóolajat (Lauri folii aetheroleum) a babérfélék családjába tartozó, 10 m magasra növő örökzöld babérfa leveleiből gőz- vagy vízgőzdesztillációval állítják elő. A babérlevél illóolaj színtelen, esetleg enyhén sárgás színű, kellemesen édeskés-fűszeres illatú.

 

Összetétel, minőség

Fő összetevőként az eukaliptuszolajban is jelentős mennyiségben előforduló 1,8-cineolt vagy eukaliptolt tartalmaz, ami mellett számos olyan összetevő van jelen többnyire 2-8%-os mennyiségben, amelyek a fűszeres, aromás illat kialakításában vesznek részt.

 

Felhasználás

A babérlevél illóolaj antimikrobiális, nyákoldó, köptető, légzéskönnyítő, és görcsoldó hatású. Az eukaliptolnak köszönhetően gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatások érvényesülésével lehet számolni az olaj használatakor.
Elsősorban légúti hurutok, hörgő-, illetve homloküreg-gyulladás, valamint a gyomor- és a bél görcsös állapotainak kezelésére használhatjuk.

A babérolaj összetevője lehet olyan gyulladáscsökkentő- és fájdalomcsillapító hatású készítményeknek is, melyeket reumás megbetegedések és zárt baleseti vagy sportsérülések kiegészítő kezelésére használnak.

A babérlevél olaj egyes esetekben allergén összetevőket is tartalmazhat, ezért használata érzékeny bőrűeknél és kisgyermekeknél fokozottabb figyelmet igényel.

A babérlevélolajat parfümolajok, szappanok és egyéb kozmetikai készítmények előállítására is felhasználják.