Zöldcitromolaj 10 ml - Aromax Illóolaj Webáruház

Zöldcitromolaj 10 ml

1250 Ft

Kiszerelés: 10 ml

Illat: zöldcitromra emlékeztető, friss, gyümölcsös

Latin név: Citrus aurantifolia

Leírás

A Zöldcitromolajról bővebben

 

Javasolt alkalmazás

Párologtatásra, aromafürdő, bedörzsölő olaj és arcszesz készítéséhez.

 

Elterjedés, termesztés, előállítás

A limett illóolajat (Aetheroleum limettae) a narancsfélék családjába tartozó, India északkeleti részein, valamint Burmában és Malaysiában honos limettfa érett terméséből rendszerint préseléssel (majd ezt követően szűréssel és centrifugálással), ritkábban vízgőz-desztillációval nyerik ki. A préseléssel kinyert illóolaj színe zöld vagy zöldessárga, illata szúrós, narancsra emlékeztető. A vízgőz-desztillációval kinyert olaj színtelen, kellemesen citromos, friss illatú. Az illóolajok részben a származási helytől, részben az előállítási módtól függően változó összetételüek, és a kinyerhető illóolaj mennyisége is változó.

 

Összetétel, minőség

A limettolaj legfontosabb összetevője a limonén (50-80%), mely mellett citrált. alfa-pinént, béta-terpineolt és gamma-terpinént tartalmaz kisebb, néhány %-os mennyiségben.

 

Felhasználás

A limett illóolaja antimikrobiális és frissítő fő hatásokkal rendelkezik, melyet elsősorban aromalámpás párologtatásra, légfrissítésre, valamint frissítő hatású fürdő- és masszázsolajok alkotórészeként használnak. Az olaj antimikrobiális és szagtalanító tulajdonságai miatt dezodorok és parfümök egyik összetevőjeként is felhasználásra kerül.
A limett terméséből kinyert illóolaj nem mérgező, a bőrt nem irritálja és nincs bőrérzékenyítő hatása. A hidegen préseléssel kinyert vagy a rosszul tárolt olajok esetében fototoxikus hatás jelentkezhet. Az előbbi erkerülése érdekében a hidegen préseléssel kinyert limett illóolajat tartalmazó kozmetikai készítmény használata után legalább 12 órát várjunk a napozással és a szoláriumozással.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Zöldcitromolaj 10 ml” értékelése elsőként