Földimogyoróolaj 50 ml

1390 Ft

  • Ha megrendeled ezt a terméket, akkor 28 pontot szerezhetsz!

Leírás

A Földimogyoróolajról bővebben

Latin név: Arachis hypogaea

Javasolt alkalmazás:
minden bőrtípus, különösen a száraz, erősen igénybe vett bőr ápolására, valamint masszázsolaj készítéséhez

Előállítás, termesztés, elterjedés

A földimogyoróolajat a pillangósok családjába (Fabaceae) tartozó földimogyoró (Arachis hypogaea L.) magvaiból (Arachidis semen) hidegen préseléssel nyerik ki, majd különféle módon (finomítással, hidrogénezéssel) kezelik. A préseléssel, ill. préseléssel és utókezeléssel előállított földimogyoróolajok (Arachidis oleum, Arachidis oleum raffinatum, Arachidis oleum hydrogenatum) hivatalosak mind az európai, mind a magyar gyógyszerkönyvben (Ph. Eur 4-5., Ph. Hg. VIII.).

Összetétel, minőség

A földimogyoróolaj fontosabb alkotórészei az olaj– és a linolsavészter, mellettük kis mennyiségben tokoferol (E-vitamin) és gyulladáscsökkentő fitoszterol is található.

Felhasználás

A földimogyoró olaj bőrtápláló, a bőr szárazságát enyhítő és a bőr rugalmasságát fokozó hatású. Valamennyi bőrtípusra használható alapolaj, melyhez az összetettebb kozmetikai és terápiás hatás elérése érdekében más olajokat (pl. búzacsíra, jojoba, ligetszépemag) is hozzá szoktak adni, de ekcémás bőr és halbőr jellegű elváltozások kezelésére, ill. kozmetikai készítmények vivő- és hatóanyagaként is gyakran használják. Hidrogénezett, telített zsírsavakat tartalmazó olaját (ami szilárd termék) a gyógyszertechológiában kúpok készítésénél használják.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Földimogyoróolaj 50 ml” értékelése elsőként