Rózsaolaj 1 ml

8850 Ft

Kiszerelés: 1 ml

Illat: rózsára emlékeztető

Latin név: Rosa damascena

Ti mondtátok a Rózsaolajról

  • Ha megrendeled ezt a terméket, akkor 177 pontot szerezhetsz!

Leírás

A Rózsaolajról bővebben

 

Javasolt alkalmazás:

Párologtatásra, ellazulást elősegítő aromafürdő készítéséhez, arcborogatáshoz (zsíros, pattanásos bőrre), testápoló olaj készítéséhez.

 

Elterjedés, termesztés, előállítás

A rózsa illóolajat a rózsafélék családjába (Rosaceae) tartozó százlevelű rózsa, a damaszkuszi rózsa és a parlagi rózsa virágszirmaiból víz- vagy vízgőzdesztillációval nyerik.

 

Összetétel, minőség

Az említett három rózsafajból előállított illóolaj (Aetheroleum rosae) főbb alkotórészei a geraniol, a citronellol és a nerol. Ezen alkotórészek mennyisége és egymáshoz viszonyított aránya elsősorban a sziromdrogot szolgáltató fajtól, illetve annak kémiai változataitól, valamint a termőhelyi adottságoktól függ. Az illóolaj egyéb alkotóelemei a linalool, a linalil-acertát, az eugenol, a farnezol, a citronellal, valamint a gyártáskor képződő feniletilketon.

 

Felhasználás

A rózsaolaj fő alkotórészeinek (pl. geraniol, citronellol) bakteriosztatikus hatását Gram (+) és Gram (-) baktériumokkal szemben egyaránt igazolták. Több kísérletben is beszámoltak a nyugtató, ellazulást elősegítő hatásáról is. A rózsaolajat bronchitis, asthma, tuberculosis, dermatózisok, atóniás fekélyek, rosacea, herpeszek, fogínygyulladás, afta, valamint zárt baleseti sérülések kezelésére, szorongások oldására használják.

A rózsasziromból készült kivonatokat és illóolajat elsősorban a fertőtlenítő, illetve összehúzó hatásaik miatt arc- és szemlemosó vizekben, illetve kozmetikai krémek előállításához is felhasználják. A rózsaolaj nem toxikus, nagyon enyhén irritáló, nem érzékenyítő, nem fototoxikus.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Rózsaolaj 1 ml” értékelése elsőként