Búzacsíraolaj 50 ml

1390 Ft

Kiszerelés: 50 ml

  • Ha megrendeled ezt a terméket, akkor 28 pontot szerezhetsz!

Leírás

A Búzacsíraolajról bővebben

Latin név: Triticum aestivum

Javasolt alkalmazás:
száraz, érett bőr ápolására

Előállítás, termesztés, elterjedés

A búzacsíraolaj (Tritici aestivi oleum) a pázsitfűfélék családjába (Poaceae) tartozó búza (Triticum aestivum) csírájából nyerik ki, körülbelül 7-12%-os hozammal, majd a kinyerés után finomítják.

Összetétel, minőség

A nyers olaj jellegzetes és kellemes illatú, aranysárga vagy barnássárga színű. Az olaj mintegy 80-85%-át egyszeresen vagy többszörösen telítetlen zsírsavak (linol-, olaj-, alfa-linolénsav) észterei adják, melyek mellett a telítetlen palmitinsav észtere is figyelmet érdemlő mennyiségben (5-10%) van jelen. Az említett zsírsavak mellett E-vitaminokat (tokoferolokat) és tokotrienolokat (szintén az E-vitaminok családjába tartozó anyagok) is tartalmaz. A finomított búzacsíraolaj (Tritici aestivi oleum raffinatum) hivatalos a VIII. Magyar Gyógyszerkönyvben.

Felhasználás

A búzacsíraolaj kiváló bőrápoló, bőrtápláló és a sebek gyógyulását elősegítő hatású olaj. Használatával csökkenthető egyes, linolsav hiány okozta bőrbetegségek (pl. ekcémás bőrfolyamatok, pikkelysömör) kockázata, és a bőr öregedési folyamatának lassításában is szerepet játszik. E-vitamin tartalmának köszönhetően a bőrt rugalmassá és simává teszi, ezért gyakori összetétele a kozmetikai krémeknek és testápolóknak. Alapolajokhoz és kozmetikai készítményekhez rendszerint 5-15%-nyit tesznek belőle.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Búzacsíraolaj 50 ml” értékelése elsőként