Aromax 5 az 1-ben levegőtisztító készülék 35-50 m2

25900 Ft

AROMAX 5 AZ 1-BEN LEVEGŐTISZTÍTÓ KÉSZÜLÉK

Sterilebb levegő, egészségesebb otthon

 • vírusszűrő
 • baktériumszűrő
 • pollenszűrő
 • semlegesíti a kellemetlen szagokat
 • Aromax illóolajjal is használható

Az illatmentes oldat felerősíti a készülék hatását, így segít megelőzni a légúti betegségeket, a szagsemlegesítő oldat pedig kiválóan alkalmas a kellemetlen szagok, például a dohányfüst és ételszag, valamint az áporodott, dohos levegő szagtalanítására.

 • Ha megrendeled ezt a terméket, akkor 518 pontot szerezhetsz!

Leírás

Az AROMAX 5 AZ 1-BEN LEVEGŐTISZTÍTÓ KÉSZÜLÉK használatának előnyei:

Teremtsen egészségesebb környezetet otthonában vagy az irodában, az AROMAX 5 AZ 1-BEN LEVEGŐTISZTÍTÓ KÉSZÜLÉKKEL. Vírus? Baktérium? Pollen? Kellemetlen szagok? Mindez a múlté, sőt készülékünk még Aromax illóolajokkal is használható. Sterilebb levegő, egészségesebb otthon, kevesebb allergiás tünet. Használata légúti megbetegedések megelőzésére, lábadozás esetén, szmogos környezetben és az influenza szezonban is javasolt. Halk üzemmód, kedvező ár. Csapvízzel használható.

 • Magyar szabadalom.
 • Hatása laboratóriumi tesztekkel igazolt.

Az AROMAX LEVEGŐTISZTÍTÓ KÉSZÜLÉK 5 fő tulajdonsága mellett még az alábbi előnyökkel is rendelkezik:

 • Kiszűri a tüdőt károsító anyagokat, a penész és gomba spórákat
 • Kiszűri a port és a poratkát: kevesebb por – kevesebb takarítás
 • Kiszűri a levegőben szálló állatszőrt
 • UV fényforrásának köszönhetően rovarcsapdaként is működik
 • UV – C légfertőtlenít
 • Salvus vízzel is használható
 • Ecettel tisztítható, használható (vízzel hígítva)
 • Enyhén párásít
 • 7 funkció, éjszakai üzemmód
 • Gazdaságos működés
 • EP kártyára is megvásárolható

Milyen a megfelelő párásítás?

Az európai ember 50-55% nedvességtartalmú élettérben érzi jól magát. Az atkák legjobban 25°C-on és 60%-os páratartalomnál érzik magukat a legjobban. Ezért ezt igyekezzünk elkerülni!

Az AROMAX 5 AZ 1-BEN LEVEGŐTISZTÍTÓ KÉSZÜLÉK nedves szűrőn keresztül áramoltatva a levegőt optimalizálja a páratartalmat; így az ilyen módon párásított levegő nem szárítja ki a szem kötőhártyáját, nem irritálja az orr nyálkahártyáját, a garatot. Az AROMAX 5 AZ 1-BEN LEVEGŐTISZTÍTÓ KÉSZÜLÉK mindezt nem párologtatással, hanem porlasztással éri el (5-10 g/h). A levegő páratartalma nem emelkedik 55% fölé, így nem jön létre olyan környezet, amelyben életteret nyernének a gombák, penészek, vírusok, baktériumok.

Hogyan működik az AROMAX 5 AZ 1-BEN LEVEGŐTISZTÍTÓ KÉSZÜLÉK?

Napjainkban robbanásszerűen megnövekedett az allergiás, asztmás és egyéb légúti megbetegedések száma. Ennek magyarázata a környezeti és légszennyezés. Az AROMAX 5 AZ 1-BEN LEVEGŐTISZTÍTÓ KÉSZÜLÉK kiszűri az allergéneket, így csökkentve az allergiás tüneteket; valamint kiemelkedően jó vírus-inaktiváló hatással is rendelkezik. A légkondicionáló készülékek működtetéséből eredő panaszokat is enyhíti.

Az AROMAX 5 AZ 1-BEN LEVEGŐTISZTÍTÓ KÉSZÜLÉK nedves szűrőn keresztül levegőt juttat vissza a légtérbe. LLDS rendszerrel működik, azaz vákuumozott téren keresztül többször átáramoltatja a tisztítandó levegőt. 12V= szabályozható adapterrel elektromos hálózatról működtethető. Ventilátora csendes, olcsó üzemű. A szűrőbetét élettartama 6 hónap.

Zárt térben a levegő 0,1-5,0 μm nagyságú részecskéinek számát a kiindulási részecskeszámhoz viszonyítva 8 órás üzemidő alatt mintegy 50%-al csökkenti, ~180 m3-es helyiségben. Folyamatos üzemeltetéssel a tisztító hatás tovább növelhető.

Hogyan válasszunk levegőtisztító készüléket?

Vegyük figyelembe környezetünk levegőjének terheltségét, szennyezettségének mértékét, a légszennyezés típusát.

 • A dohányfüstös, ételszagú, áporodott levegőjű környezet erősen szennyezettnek kell tekinteni, így agresszív légszennyezésről beszélünk.
 • Amennyiben virágpor, por, légszennyezés van életterünkben, úgy átlagos szennyezettségről beszélünk.

Figyelembe kell venni az élettér tagoltságát, magasságát, elhelyezkedését (belváros, kertváros, vidék). Lehetséges hogy egy db megfelelő teljesítményű készülékkel is meg tudja oldani a levegőminőség javítását; vagy pedig több, kisebb teljesítményű készüléket is használhat a különböző helyiségekben.

Használat éjszakai üzemmódban:

A levegőtisztító berendezés 7 fokozatban használható, melyből a legalacsonyabb (3 V) beállítás a leghalkabb, míg a legmagasabb két fokozatban (9 V, 12 V) már bekapcsol az UV fény is – mely a fertőtlenítést segíti elő – és a ventilátor is jóval magasabb fokon pörög, ezáltal hangosabb is. Így éjszakai használatra a 7 fokozat közül az első 3 fokozatot (3 V, 4 V, 5 V) javasoljuk halk üzemmódja miatt.
A szabályozó gomb nem magán a készüléken, hanem annak adapterén található és egy kis kulccsal állítgatható, a ki-be kapcsolás pedig az adapter hálózatra csatlakoztatásával történik.

Milyen, a készülék hatását alátámasztó teszteket végeztünk az AROMAX 5 AZ 1-BEN LEVEGŐTISZTÍTÓ KÉSZÜLÉKEN?

Az Aromax 5 AZ 1-BEN LEVEGŐTISZTÍTÓ KÉSZÜLÉK olyan orvostechnikai, EP számlára elszámolható eszköz, amelyen többek között az alábbi teszteket végeztük el:

 • Johan Béla Epidemológiai Központ Európai Szabványban rögzített részecske-csökkentő vizsgálat.
 • Fodor József Országos Közegészségügyi Központ, Országos Közegészségügyi Intézetének háziporatka, allergén fehérje és penészspóra csökkentő vizsgálata.
 • Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Budapest Fővárosi Intézete, Élelmezés-és Táplálkozásegészségügyi Osztály belső téri levegőminőség javítás, allergén koncentráció csökkentés vizsgálat.
 • Svábhegyi Gyermekgyógyintézet, Csecsemő-Kisded Pulmonológiai Osztály asztmás betegek közreműködésével végzett vizsgálat.
 • Tüdőgyógyintézet, Törökbálint Légzésrehabilitációs Osztály krónikus légzési betegek környezetében végzett vizsgálat.
 • Fővárosi Önkormányzat, Heim Pál Gyermekkórház-Rendelőintézetnek nagy betegforgalmú helyiségében történő vizsgálat.
 • KERMI Minőség-ellenőrzés Szolgáltató Kft. megfelelőségi vizsgálat.

A vizsgálatok eredményei a készülék hatását és működését pozitívan értéleték, a konkrét vizsgálati eredmények a CE Megfelelőségi Nyilatkozat alapján az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal Orvostechnikai Főosztálya kérésére rendelkezésre bocsájthatóak ellenőrzés céljából az utolsó termék gyártásától számított legalább 5 évig.

Hogyan használjuk az AROMAX 5 AZ 1-BEN LEVEGŐTISZTÍTÓ KÉSZÜLÉKET illóolajokkal?

Az AROMAX 5 AZ 1-BEN LEVEGŐTISZTÍTÓ KÉSZÜLÉK nem diffúzor. A készülék a levegő sterilebbé tételére lett kifejlesztve, használatát elsősorban Levegőterápia oldatainkkal javasoljuk, de igény esetén illóolajokkal is biztonságosan használható.

Kérjük, hogy a készülékbe csak Aromax illóolajat tegyen és más márkát ne használjon, mert más márkájú illóolajokkal a készüléket nem teszteltük, így nem ismerjük a készülékre gyakorolt hatásmechanizmusukat. Kérjük, hogy az illóolajokat soha ne öntse közvetlenül a tartályba, mindig csak a vízzel feltöltött készülékbe csepegtesse!

Adagolás: másfél liter vízhez maximum 1 – 2 csepp illóolaj használható. Az alábbi illóolajok használata nem javasolt a készülékben: ánizsolaj, bazsalikomolaj, citromos teafaolaj, édesköményolaj, fahéjolaj, indiai citromfűolaj, jázminolaj, kakukkfűolaj, kubebaolaj, szegfűszegolaj.

Aromax Levegőterápia illatmentes légtisztító oldat

Az Aromax Levegőterápia illatmentes légtisztító oldatot az AROMAX 5 AZ 1-BEN LEVEGŐTISZTÍTÓ KÉSZÜLÉKHEZ ajánljuk. Oldatunk felerősíti a készülék hatását. Speciális esetekben – például lábadozó beteg szobájában – kiválóan alkalmas a levegő tisztítására, a légúti betegségek megelőzésére. 250 ml folyadék kb. 3 hónapra elegendő, heti karbantartással számolva.

Aromax Levegőterápia szagsemlegesítő oldat

Az Aromax Levegőterápia szagsemlegesítő oldatot az AROMAX 5 AZ 1-BEN LEVEGŐTISZTÍTÓ KÉSZÜLÉKHEZ fejlesztettük ki. Oldatunk kiegészíti a készülék hatását, és az alábbi speciális esetkben segíti elő a levegő tisztítását: az oldat kiválóan alkalmas a kellemetlen szagok – dohányfüst, ételszag – valamint az áporodott-, dohos levegő szagtalanítására. 250 ml folyadék kb. 3 hónapra elegendő, heti karbantartással számolva.

Teljesítmény: 56 lég m3/óra = 35-50 nm-es helyiség tisztítására alkalmas
Üzemmód: folyamatos, 24 óra
Áramforrás: 12V
Forgalomban lévő szín: fehér
Súly: 800 g
Méret: 21,5×15,5 cm
Tisztítás: 7-10 naponta javasolt.
Garancia: 1 év + 1 év, a weboldalunkon történő regisztráció esetén weboldalunkon!

14 napon belül regisztrál weboldalunkon!

www.aromax.hu/1-ev-garancia/

 • Üzembe helyezés előtt kérjük olvassa el a használati útmutatót és a tájékoztató füzetet!
 • További kérdések és válaszok a „GYIK”-ban találhatóak.

Forgalmazó: AROMAX ZRt., 1031 Budapest, Záhony u. 7., tel.: 00 36 1 8808-480, e-mail: aromax@aromax.hu

 

Cikkszám: KTAJ015

Aromax 5 az 1-ben levegőtisztító készülék 35-50 m2 termékről 1 értékelés

 1. horvath_1_kitti

  Kisfiamnak enyhe porallergiája van, néha nehezen tudott elaludni miatta. Ezért vettem meg ezt a készüléket, és azt kell mondanom hogy bevállt. Amikor hazaérek beteszem a szobájába, és éjszakára is otthagyom. Azóta nincsnek gondok az elalvással.

Mondd el a véleményed