Ilang-ilangolaj 5 ml

2850 Ft

Kiszerelés: 5ml

Illat: édes, nehéz virágillat

Latin név: Cananga odorata var. Genuinum

Ti mondtátok az Ilang-ilangolajról

  • Ha megrendeled ezt a terméket, akkor 57 pontot szerezhetsz!

Leírás

Az Ilang-ilangolajról bővebben

Javasolt alkalmazás

Párologtatásra, aromafürdő, testápoló olaj, parfüm készítéséhez.

 

Elterjedés, termesztés, előállítás

Az ilang-ilang illóolajat (Aetheroleum annonae) az Annónafélék saládjába tartozó ilangfa friss virágaiból vízgőz-desztillációval nyerik ki, 1,5-2%-os hozammal. Többféle minőségű olaj kerül forgalomba, attól függően, hogy a lepárlás mely részéből származik.

 

Összetétel, minőség

Az ilang-ilang illóolaj fő alkotórésze a linalool (cca. 50%), a β-krezol (15%), valamint a geranil- (5%) és a benzil-acetát (10%).

 

Felhasználás

Az illóolaj az ismerten nyugtató, ellazulást elősegítő hatású linaloolnak köszönhetően nyugtató, lelki kiegyensúlyozó és frissítő hatással bír. Antimikrobiális, gyulladáscsökkentő és görcsoldó hatások jelentkezésével is számolnak a terápiás alkalmazásakor. Az illóolajat aromalámpából elpárologtatva vagy aromafürdőből, a masszázs során belélegezve oldható a szorongás, fokozható a szellemi és testi frissesség. Gyakori alkotórésze a bőrápoló készítményeknek, melyeknek használatát egyebek mellett a faggyúmirigyek működésének szabályozására javasolják.

Az illóolajnak nemi vágyat fokozó hatást is tulajdonítanak és ezért frigiditás, és szexuális aszténia esetén is ajánlják használatát, például masszázs és fürdőolajok alkotórészeként. A desztillálástól függően a különböző finomságú ilang-ilangolajok gyakori alkotórészei a különféle parfümöknek, kozmetikai illatkeverékeknek, ill. az arc- és dekoltázsápoló készítményeknek.

Az ilang-ilang olaj nem toxikus, nem érzékenyítő, nem fototoxikus, ezért biztonságos a használata.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Ilang-ilangolaj 5 ml” értékelése elsőként