Mentolkristály 25 g

3379 Ft

Kiszerelés: 25 g
Illat: hűs, mentolos
Ti mondtátok a Mentolkristály szaunaolajról

  • Ha megrendeled ezt a terméket, akkor 68 pontot szerezhetsz!

KTSZA011

,

Leírás

A Mentolkristályról bővebben

A mentolkristály intenzív, hűs, mentolos illatot áraszt, kellemesen frissíti, élénkíti a testet és a szellemet. Kiválóan alkalmazható tematikus szauna felöntésekhez.

 

Elóállítás, termesztés, elterjedés

A mentolkristályt a közismert mentafajok (Mentha piperita, Mentha arvensis) illóolajából hűtéssel állítják elő. A hűtés során a mentol kikristályosodik, áttetsző, tűszerű kristályos alakot ölt. A mentolkristály az élelmiszer-, gyógyszer- és kozmetikai ipar kedvelt alapanyaga, hűsítő, fájdalomcsillapító, légzéskönnyítő hatásai miatt a népgyógyászati készítmények gyakori alkotója.

 

Használat

Műanyag palackba helyezz el 1-2 mentolkristályt, majd adj hozzá fél liter meleg vizet, és a jobb keveredésért rázd össze. A mentolos folyadékot jól záródó flakonban tárold. Szaunázás előtt a folyadékot ismételten rázd fel, majd abból tetszőleges mennyiséget önts a szaunakövekre. A művelet igény szerint ismételhető.

 

Figyelem!

Hűvös helyen , fénytől védve, zárt zacskóval. Gyermek elől gondosan zárjuk el! A mentolkristály kristályos állapotban ne vigyük be a szaunába! Mentolra érzékeny személyen és kisgyermeke a mentolkristályt nem használhatják! Szembe, szájba, nyálkahártyára ne kerüljön. A használatot követően bő szappanos vízzel, alaposan mossunk kezet. Amennyiben bőrirritáció lépne fel, forduljunk orvoshoz.

Cikkszám: KTSZA011

Mentolkristály 25 g termékről 1 értékelés

  1. fannider

    Ha valami élénkítő illatra vágyom, ami kicsit visszahozza az energiámat, akkor mindig ezt használom szaunázáskor. Mentolos, hűsítő illata miatt tényleg nagy energialöketet ad, és a légutakat is szuperül tisztítja

Mondd el a véleményed