Minden, amit tudni szeretnél a BIO illóolajokról

  • Hírek
  • 2023-05-16
  • 0

Ezért válaszd a BIO minősítéssel rendelkező, 100%-os tisztaságú Aromax illóolajokat!

Mivel az illóolajok használata közben szervezetünk közvetlen kapcsolatba kerül az esszenciák értékes összetevőivel, nem mindegy, hogy a növénytermesztés és a hatóanyagok kivonása során milyen vegyszereket, rovarírtókat és szintetikus tápanyagokat használt a termelő és a gyártó.

 

Sok esetben találkozhatunk a BIO ill. öko termékmegjelöléssel akkor is, ha a gyártó csupán a termék természetes eredetére utal. Ez önmagában azonban nem jelenti azt, hogy egy illóolaj valóban bio. Fontos, hogy vásárlóként valóban meggyőződjünk a BIO tanúsítvány hitelességéről: keressük a csomagoláson a tanúsítványt igazoló pecsétet minden esetben.

Az Aromax BIO illóolaj családjában található növényi esszenciák tanúsítását és a törvényi előírásoknak való megfelelés ellenőrzését a független Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. végzi, minden termékre vonatkozóan rendszeres időközönként.

Biztos lehetsz tehát abban, hogy az illóolajok alapanyagául szolgáló növényeket az ökológiai gazdálkodás szabályainak megfelelően termesztik, azaz nem használtak műtrágyát, szintetikus tápanyagokat vagy növényekben felszívódó, az egészségre káros, toxikus vegyszereket, és az illóolajok előállítása is vegyszermentesen, színezékek hozzáadása nélkül történik.

Az Aromax BIO növényi illóolajok tehát egytől-egyig 100%-os tisztaságú, vegyszermentes eljárással készített olajok: ezt a dobozokon lévő pecsét egyértelműen jelzi.

Koncentrált hatóanyagok, órákig tartó illatvarázs

A káros anyagok nélküli, vegyszermentes gazdálkodás velejárója, hogy magasabb költség és több munka mellett alacsonyabb a terméshozam. Emiatt a BIO termékek ára – gondoljunk akár az élelmiszerekre is – általában magasabb. Bőven kompenzálhat azonban bennünket az a tudat, hogy a BIO illóolajok használata egészségesebb és biztonságosabb.

Mivel az illóolajok esetében alapvetően természetes hatóanyagokról beszélünk, joggal merül fel a kérdés: milyen további előnyökkel jár a BIO illóolajok választása. A hatóanyagok növényekből történő vegyszermentes kivonása azt is jelenti, hogy az értékes esszenciák nagyobb koncentrációban vannak jelen a BIO illóolajokban. Az Aromax BIO illóolajok esetében tehát intenzívebb, tartósabb illatokra számíthatunk, ami végeredményben gazdaságosabbá is teszi a BIO illóolajokat.

Testi-lelki harmónia az illóolajok segítségével

Az illóolajok testre és lélekre gyakorolt pozitív élettani hatásait évszázados népgyógyászati megfigyelések igazolják: az illatos aromák belégzése sok esetben jó hatással lehet közérzetünkre, kedélyállapotunkra.

Egyes illóolajok, pl. a BIO levendula és a BIO kubeba a feszültségoldásban, a relaxációban ill. alvásproblémák esetén lehetnek segítségünkre, mások pedig kifejezetten energizálnak: ilyen többek közt a BIO citrom vagy a BIO borsmenta is. Utóbbi egyébként hasznunkra lehet a nyári allergiás vagy a téli megfázásos időszakban is, hiszen diffúzorban párologtatva felszabadítja a légutakat és enyhítheti a fejfájást is.

Saját magunk is elkészíthetjük természetes bőrápolóinkat

A vegyszermentes eljárással készülő BIO illóolajok nagyon jó bőrápolónak bizonyultak, és egyszerűen használhatjuk őket a www.aromax.hu oldalon található útmutatók felhasználásával.

A BIO fahéjolajat bázisolajban feloldva például kiváló narancsbőr elleni készítményt alkothatunk, a BIO indiai-citromfűolaj pedig a frissítő-illatosító lábfürdők nélkülözhetetlen hozzávalója. Könnyedén beépíthetjük szépségápolási rutinunkba a BIO narancsolajat, a levendulaolajat vagy a rozmaringolajat is: ezeket rendszeresen használt bőrápolóinkba, samponjainkba csepegtetve vagy bázisolajjal, akár olívaolajjal vegyítve is használhatjuk, ha finom tapintású, selymes bőrre és egészségesen fénylő hajkoronára vágyunk.

 

AROMAX BIO ILLÓOLAJOK

  • 100% természetes növényi esszenciák
  • Koncentrált hatóanyagok
  • Hosszan tartó illatok
  • Biztonságos összetétel
  • Gazdaságos használat
Megosztás:

Ricinusolajos hajpakolás – a nagy termékteszt

TERMÉSZETES BŐRÁPOLÁS ÉS ZÖLD HÁZTARTÁS ILLÓOLAJOKKAL

Szólj hozzá az alábbi cikkhez “Minden, amit tudni szeretnél a BIO illóolajokról”