Aromaterápia – illatos otthon még egyszerűbben

  • Hírek
  • 2022-02-22
  • 0

Odafigyelünk rá, hogy milyen tápanyagokat viszünk be a szervezetünkbe, ápoljuk a testünket kívülről is, az illatokkal, pontosabban az illóolajokkal pedig tovább javíthatunk a közérzetünkön. Érezzük még jobban magunkat az otthonunkban.

Az illóolajok nemcsak a hangulatunkra és az érzelmeinkre lehetnek pozitív hatással, de terápiás céllal vagy akár gyógyító céllal is alkalmazhatjuk őket. Az illóolajok erősen koncentrált természetes anyagok, a virágokból, gyümölcsökből, levelekből és gyökerekből nyerik ki különböző technológiák segítségével. Az illatosítás mellett fertőtlenítésre, gyógyításra is alkalmazhatjuk. Már az ősi kultúrákban és a népi gyógyászatban is használták ezeket az esszenciákat. Az illóolajok nem csak az érzékszerveinkre és az idegrendszerünkre hatnak, számos betegség esetén is jó megoldást kínálnak.

Az otthonunk illatosítására a legjobb, ha ultrahangos porlasztó technológiával működő, vagyis száraz diffúzort használunk. Ezzel a készülékekkel már nem kell bajlódnunk, hogy vízzel töltsük meg, és figyeljük, hogy mikor fogy ki a tartály. A száraz diffúzorok ultrahangos porlasztó technológiával működnek, közvetlenül porlasztják az illóolajat az üvegből. Valójában mikrocseppekké alakítja az olajat, és így sokkal tovább a levegőben maradnak az illatok és tovább kifejtik jótékony hatásukat.

Csendes és megbízható

Az egyik legjobb választás az Aromax Ultrahangos száraz diffúzor, amely nagyon könnyen használható, mert egyrészt USB-ről is üzemeltethető, de a nappali konnektorába is bedughatjuk, hogy onnan árasszon el minket az illatokkal. Ha például dolgozunk, de kissé stresszesek vagyunk, akár a laptopunk USB csatlakozójába is bedughatjuk és a megfelelő, stresszűző illóolaj máris rendbe szedi az idegeinket.

A diffúzor rendszeres időközönként, tényleg elég diszkréten és csendesen fújja ki magából az illóolajat – vagy 10 vagy 20 percenként, ezt mi állíthatjuk be. Egyszerűen csak fejjel lefelé bele kell csavarni a választott illatot, ami pedig nagy előnye, hogy az illóolaj hígítatlan állapotban kerül az otthonunk levegőjébe. Tapasztalatunk szerint még nagyobb térben is képes az illatot szétszórni, egy a nappaliban elhelyezett diffúzor hatását érezni lehetett a lakás más részein is.

Az otthonunk illata

Nagy kedvencem az illatok közül minden olyan keverék, amely valamelyik típusú mentolt is tartalmaz. Sokkal frissebbnek érzem magam ilyenkor. Az Aromax Otthonod illata illóolaj-keverékek közül favoritom lett a Lakatlan Sziget keverék, amely a zavartalan nyugalom, a felhőtlen boldogság és a valódi szabadság érzésével lengi körbe az otthonom. Igaz, hogy nyárias illatnak mondják, de én minden évszakban szeretem: a keverék borsosmenta és kubeba olajat tartalmaz. Utóbbi egy friss, citrusos illat, mondhatnánk, hogy a boldogság illata, a borsosmentát pedig senkinek sem kell bemutatni. A hálószobába, amikor épp nem aludni szeretnénk, érdemes kipróbálnunk az Érzéki érintés illóolaj-keveréket: a bourbon-vanília hatás biztos, hogy neked is felkorbácsolja majd az érzékeidet. A keverék ilang-ilang-, édesnarancs-, petitgrainolaj és vanília kivonatot tartalmaz, vágyfokozó hatásuk nem is kérdés.

Inhaláljunk illóolajat

Milyen jó lenne, ha magunkkal is vihetnénk akár a zsebünkben az illatokat, amelyekre épp szükségünk van? Az Aromax inhaláló stiftet pontosan erre találták ki. Mindig a táskánkban tarthatjuk, és akár utazunk, akár valamikor egy kis nyugalomra van szükségünk a munkahelyünkön, csak elővesszük, és inhalálunk belőle. A dizájnos kis inhaláló stift francia levendulaolajjal például nagy segítség a relaxációhoz, de akár a munkából hazafelé pár inhalálás után úgy érezhetjük, hogy valamennyire magunk mögött tudjuk hagyni az egész napos stresszt. Nagyon egyszerű a használata: le kell csavarni az inhaláló alját, kivesszük a pamut kanócot és rá kell csepegtetni a választott illóolajat, majd visszazárjuk. Azért arra figyeljünk, hogy naponta 5 alkalomnál többször a levendulát például ne használjuk.

Mit kell tudni a levenduláról?

A levendulaolaj a legnagyobb klasszikus, ha stresszoldásról és nyugodt alvásról van szó. Bármilyen rendkívüli is a hatása, maga az illat elég megosztó, sokan vannak, akik – a molylepkékhez hasonlóan – ki nem állhatják a levendulát. A levendula illóolajat (Aetheroleum lavandulae) az ajakosvirágúak családjába tartozó keskenylevelű, francia vagy valódi levendula frissen vágott virághozó ágvégeiből vízgőz-desztillációval nyerik ki, mintegy 1,5%-os hozammal. Az illóolaj színtelen, halványsárga színű, édeskés, levendulavirágra emlékeztető és enyhén balzsamos illatú. A levendula segíti az elalvást, ellazít és elhessegeti a feszültségkeltő gondolatokat. Mindezek mellett vérnyomáscsökkentő, fájdalomcsillapító és antimikrobiális hatásokkal is rendelkezik. Alvászavar, szorongás és idegesség kezelésére is szuper, antimikrobiális tulajdonságának köszönhetően pedig a sebgyógyulások elősegítésére, fertőzéses bőrbántalmak és lábszárfekély esetén is alkalmazható. De még rovarcsípés esetén is enyhíti a viszketést, ezért is található meg sok bőrápoló termékben.

Ha még tovább olvasnál az illóolajokról, kattints IDE!

Forrás: https://marieclaire.hu/kirakat/2022/02/21/aromaterapia-illatos-otthon-egyszeruen/

Megosztás:

Kicsi, mutatós és praktikus is – Kipróbáltuk az Aromax hordozható száraz diffúzorát

Ricinusolajos hajpakolás – a nagy termékteszt

Szólj hozzá az alábbi cikkhez “Aromaterápia – illatos otthon még egyszerűbben”