Tedd ki te is stop táblát a szúnyogoknak! – Természetes szúnyogriasztó tippek a nyárra

Megjött a várva várt nyár, és a jó idővel nemcsak a kellemes dolgok, mint például a nyaralás vagy a strandolás jön el, hanem bizony a szúnyogok is előszeretettel támadnak meg minket a meleg napokon, estéken. Van, aki megússza egy-két csípéssel, míg más feldagadva vakarózik a csípés után, amiből csak egyre több és több lesz. Bizonyos elméletek szerint a nullás vércsoport, az élénk vagy nagyon sötét színű (fekete) ruha, az izzadás, sőt, még az alkoholfogyasztás is nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy téged is megfelelő csemegének találjanak a vérszívó szúnyogok.
Az emberek több, mint 20 % -a úgy vonzza a szúnyogokat, mint a mágnes és ez ellen védekezni iszonyú nehéz.

Számos vegyszer összetételű szúnyogriasztó termék létezik, de nagyon kevés olyan termék található, amely természetes összetevőjű vagy nem kémiai úton előállított! Pedig a szúnyogok elleni küzdelem során is fontos, hogy szem előtt tartsuk a saját vagy családunk egészség-védelmét is.

Ha az éjszakai szúnyog zümmögés téged is minduntalan felriaszt, ha arra ébredsz az éjszaka közepén, hogy mindenhol viszket az a fránya csípés, ha vízpart mellett szinte megesznek a szúnyogok, akkor van számodra néhány szuper tippünk.

Nézzünk pár természetes házi trükköt a vérszívók ellen!

Mi megisszuk, ők elröppennek

Gondoltad volna, hogy a gyógynövényes teákat ki nem állhatják a szúnyogok? Pedig így van, valószínű, hogy az erőteljes aroma (például a citromfű vagy a menta) és illat miatt, de rühellik, nem bírják. Ezért ha ilyet fogyasztasz a kertben vagy a teraszon ücsörögve este, nem kell félned a szúnyog rohamtól.

Kelepce almaecetből

Az almaecet vonzza a vérszívókat. Tedd ki a kerti bútor asztalára és nem fognak zavarni ezek
a szárnyas zümmögők.

Fokhagyma

Bizony-bizony, nemcsak a vámpírokat kergeti el, de ha bedörzsölöd vele a bőröd vagy ilyen ételt fogyasztasz, kiránduláskor, esti sétakor vagy éjszakai fürdőzéskor nem fognak szét csipkedni a szúnyogok.

Függeszd ki a szegfűszeget!

Kis légáteresztő tasakokban – melyet gézből te is könnyedén el tudsz készíteni -, akassz ki őrölt szegfűszeget. A lakásban belül és kívül is érdemes ezeket elhelyezni, mer kiválóan távol tartják a szúnyog barátainkat, miközben kellemes illattal tölti meg a házat is.

Aromax tipp: használj szegfűszeg illóolajat diffúzorral párologtatva, mint újgenerációs, kényelmes megoldás.

A bőröd, mint szúnyogriasztó

Természetesen nem önmagában tud szúnyogriasztó lenni a bőröd, hanem akkor, ha bedörzsölöd  borsmenta-, citromfű-, levendula- vagy petrezselyemlevéllel. Ugyanis ezeket sem különösebben kedvelik a vérünket elszívó kis szárnyasok, és távol maradnak majd tőled.

Aromax tipp: keverj ki otthon egy házi készítésű szúnyogriasztó spray-t, melyhez könnyedén találhatsz receptet. Használd a citromfű, eukaliptusz, levendula és teafa illóolajokat!

Néhány csepp illóolaj leszámol a szúnyog invázióval

Ha az éjszakai szúnyog zümmögés téged is minduntalan felriaszt, ha arra ébredsz az éjszaka közepén, hogy mindenhol viszket az a fránya csípés, ha vízpart mellett szinte megesznek a szúnyogok, akkor itt a megoldás:

Most két típusban is megszerezheted a 100% illóolaj tartalmú, vegyszermentes szúnyogriasztót.

Vidd magaddal és nincs esélyük a vérszívóknak!


Legyen szó egy kellemes túráról, egy erdei sátorozásról vagy vízparti nyaralásról. De ezenkívül a meghitt otthonban, az autódban, sőt, még az irodádban is tudod alkalmazni az Aromax mini diffúzort, mely fokozza az illóolajok hatását. Cseppents bele néhány cseppet a Borsosmenta, Indiai Citromfű vagy a Citromos eukaliptusz illóolajokból, melyek mindegyike hatásos lehet szúnyogok ellen.

Bárhol is használod, bárhol is jársz, ha van nálad szúnyog elleni illóolaj, akkor a levegőben lévő illatok esélyt se adnak a vérszívóknak.

A kisbetűs rész is fontos ám!
Az illóolajok belsőleg történő fogyasztásra és külsőleg, bőrfelületre nem alkalmas.

Megosztás:

Tudj meg többet a cellulitról, ugyanis lehet kezelni!

Mivel tudsz megszabadulni a körömgombától? A válasz: Teafaolajjal.

Szólj hozzá az alábbi cikkhez “Tedd ki te is stop táblát a szúnyogoknak! – Természetes szúnyogriasztó tippek a nyárra”