TERMÉSZETES SEGÍTSÉG AROMAX ILLÓOLAJOKKAL TESTI-LELKI EGÉSZSÉGÜNK MEGŐRZÉSÉHEZ

  • Hírek
  • 2023-08-02
  • 0

Az illóolajok aromaterápiás, az egészség megőrzésére irányuló használata évszázados népgyógyászati megfigyeléseken és a tudományos eredményeken alapszik. Az ellenőrzött forrásból beszerzett, 100% tisztaságú növényi esszenciák pozitív élettani hatással lehetnek mentális és testi egészségünkre – az alapvető aromaterápiás felhasználási módok pedig könnyen elsajátíthatóak, és akár mi magunk is sokat tehetünk így egészségünkért.
Ebben a cikkünkben 4 igazán izgalmas illóolaj aromaterápiás hatásait vizsgáljuk meg közelebbről: bemutatkozik a narancs-, a citrom-, az erdeifenyő-, és a fahéj illóolaj!

AROMAX ILLÓOLAJOK –
AZ AROMATERÁPIA LEGFONTOSABB OTTHON ALKALMAZHATÓ MÓDSZEREI

Párologtatás: a dekoratív diffúzorok a legegyszerűbb és legbiztonságosabb megoldást kínálják légtérfrissítésére és aromaterápiás célokra is.

Belégzés: az orron át történő közvetlen inhaláció különösen légúti megbetegedések esetén ajánlott.

CITROMOLAJ – AZ ISKOLAKEZDÉSI IDŐSZAK SZTÁRJA

A frissítő illatú citromolajat az európai citromfa gyümölcsének héjából nyerik. Antibakteriális, fertőtlenítő, méregtelenítő és nyákoldó hatásainak köszönhetően közvetlen belégzése enyhítheti a légzési nehézségekkel járó megbetegedések tüneteit. Cseppentsünk 3-5 cseppet forró vízbe, és hajoljunk a gőzölgő edény fölé törölközővel a fejünkön. Egyszerű diffúzoros párologtatása is felfrissíti a szoba levegőjét. Citrusos illata oldhatja a feszültséget, a szorongást, segíthet a figyelem összpontosításában, így hasznos lehet használata tanulás vagy munkavégzés közben is. Cseppentsünk bátran akár 3-4 cseppet is az aromalámpa vízzel töltött részébe vagy a diffúzorba, és élvezzük energizáló, hangulatjavító hatását!

NARANCSOLAJ – VISZLÁT ALVÁSPROBLÉMÁK!

A citromolajnál édeskésebb illatú narancsolaj szintén nagyon jól működik légfrissítőként, valamint kiváló segítség a stresszoldásban is. Relaxáló, lazító hatásainak köszönhetően alvászavarok esetén is segítségünkre lehet. Pihentető, relaxáló hatását az ágy mellett elhelyezett diffúzorba cseppentve is élvezhetjük, de akár az ágyneműk mosása során az öblítőhöz is adhatunk belőle 1-2 cseppet a minőségi alvás elősegítéséhez.

ERDEIFENYŐ – A TERMÉSZET BALZSAMOS ILLATA

Az erdeifenyő tűleveleiből és hajtásvégeiből kivont esszencia légzéskönnyítő hatású, ezért a légúti megbetegedésekkel járó panaszok enyhítése alkalmazhatjuk. Használhatjuk légfrissítésre, párologtatásra.

FAHÉJOLAJ – LÉGÚTI PANASZOK ESETÉN

A fahéjolajat a ceyloni fahéjfa belső kérgéből nyerik. Fás-fűszeres, karakteres illata és gyulladásgátló, tonizáló tulajdonságai miatt gyakran alkalmazzák az aromaterápiában. Légúti tünetek, köhögés, orrfolyás enyhítésére párologtassuk diffúzorban!

VÁSÁROLNI SZERETNÉK

Megosztás:

TERMÉSZETES BŐRÁPOLÁS ÉS ZÖLD HÁZTARTÁS ILLÓOLAJOKKAL

Milyen tüneketek okozhat, ha nem figyelsz oda bőröd hidratáltságára?

Szólj hozzá az alábbi cikkhez “TERMÉSZETES SEGÍTSÉG AROMAX ILLÓOLAJOKKAL TESTI-LELKI EGÉSZSÉGÜNK MEGŐRZÉSÉHEZ”