Milyen tüneketek okozhat, ha nem figyelsz oda bőröd hidratáltságára?

  • Hírek
  • 2023-08-31
  • 0

Nem véletlen, hogy életkortól és bőrtípustól függetlenül a hidratálás és a hialuronsavas szérumok használata a bőrápolás legfontosabb és kihagyhatatlan lépése. A száraz bőr ugyanis korai ráncokat, viszketést, hámlást is okozhat.

A bőrszárazság kellemetlen tüneteit mindannyian ismerhetjük: az idő előtt megjelenő ráncok, a szem körüli beesett bőr és a sötét karikák mellett a bőr fényét veszti, durva tapintásúvá válhat, sőt, extrém esetekben a felső hámréteg viszkető hámlásával járhat.

A hialuronsav (hyaluronsav, hialuronic acid) nemcsak a szép és puha bőr miatt fontos szervezetünknek: vízmegtartó képességének köszönhetően nélkülözhetetlen alkotóeleme többek közt az ízületeinknek, kötőszöveteinknek és megtalálható a szem membránjaiban is. Saját tömege ezerszeresének megfelelő mennyiségű vizet is képes megkötni, – így nagy szerencse, hogy szervezetünk fiatalkorunkban saját maga is termeli, hiszen így bőrünk rugalmasságát a testmagasság növekedésével is megőrizhetjük.

Miért fontos a bőr hidratálása?

25 éves kor után a hialuronsav termelés (hialuronsav szintézis) szépen lassan csökkenni kezd: a bőr nedvességtartalma csökken, egyre kevésbé lesz képes megtartani a vizet. Arcunkon is megjelennek a vízvesztés első jelei, azaz csökken a bőr térfogata, tömörsége,  a bőr elveszti természetes regenerálódó képességét. Ezzel egyidejűleg, ha nem gondoskodunk megfelelő hidratálásról, kialakul a száraz bőr:

  •  a hámfelszín szárazzá, extrém vízhiányos bőr esetében kifejezetten érdessé válik,
  • idő előtt megjelennek a felszíni ráncok, a szem körüli szarkalábak,
  • és a kezdetben finom ráncok és szarkalábak egyre mélyülnek.

Az esztétikai problémák mellett sajnos a bőr felső, zsíros védőrétege (bőrbarrier vagy hidrolipid védőgát) is sérül és egyre kevésbé lesz képes ellátni funkcióját:

  • a bőr kevésbé lesz védett a külső környezeti hatásokkal szemben (időjárás, UV, szennyeződések stb.); és
  • a fertőzések, baktériumok is könnyebben átjutnak a gyenge védelmen; 
  • viszketést, bőrirritációt, – extrém esetben fertőzéseket, pattanásokat, gyulladásokat okozva.

A hialuronsav szerepe a bőrápolásban

A hialuronsav bőrre gyakorolt kedvező hatása megkérdőjelezhetetlen; a bőr nedvességtartalmának megőrzése és pótlása mellett a ráncok ellen is bevethető: nemcsak feltölti a ráncokat, de lassítja a további bőröregedést is, ráadásul gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik.

Kettős hatású hialuronsavas szérumunk:

        első néhány használatát követően te is tapasztalhatod, mennyivel puhábbá, simább tapintásúvá, teltebbé válik a bőröd;

        rendszeres használat után pedig a mélyhidratáló hatásának köszönhetően a felszíni ráncok kisimulnak, csökken láthatóságuk, bőröd egészségesen ragyogóbb, fiatalosabb kinézetű lesz.

Viszlát, száraz bőr!

Hogyan válassz hialuronsavas bőrápolót?

A hialuronsav felszívódása a bőrbe elsősorban a molekulatömegtől függ. Bőröd állapotától függően választhatsz nagy molekulatömegű (hosszúláncú) vagy kis molekulatömegű (rövidláncú) hialuronsavat tartalmazó készítményeket (pl. hialuronsav krém, hialuronsav szérum).

Általánosságban elmondható, hogy a kis molekulatömegű hialuronsav képes a bőr mélyebb rétegeibe is behatolni, így több különböző molekulasúlyú hialuronos arcápoló használata esetén a hialuron nemcsak a bőr felszíni nedvességét képes pótolni, de a kötőszövetekben is segít megőrizni a bőr nedvességtartalmát, hosszú távú hatást biztosítva.

A szérumok jellemzően koncentráltabb formában tartalmazzák a hatóanyagokat, így használatuk minden korosztály és minden bőrtípus esetén előnyös lehet; 30 év felett azonban kombinált bőr, száraz bőr és extrém száraz bőr esetén viszont kifejezetten ajánljuk.

Attól függően, hogy bőrünk hidratáltsága mellett milyen más bőrproblémára szeretnénk megoldást, érdemes átnézni a szérum további összetevőit is. A Spilanthes acmella (iskolavirág) pl. az azonnali bőrsimító hatást biztosítja, az aloe vera az érzékeny bőr csodaszere, a vörösáfonya őssejt pedig az UV károsodott bőr helyreállításában segíthet. Olyan hialuronos szérumot is választhatunk, mely hosszú távon, a bőr mélyebb rétegeiben is kifejti hatását: újdonságunkat, a Xylitol glucose-t tartalmazó szérumot a bőrszárazság megelőzésére és a bőr védelmi funkciójának helyreállítására egyaránt ajánljuk. 

 

AROMAX HIALURONOS SZÉRUMOK >

 

VÁSÁROLNI SZERETNÉK

Megosztás:

TERMÉSZETES SEGÍTSÉG AROMAX ILLÓOLAJOKKAL TESTI-LELKI EGÉSZSÉGÜNK MEGŐRZÉSÉHEZ

Instant mélyhidaratálás hosszú távon: ismerd meg az Aromax Hyaluron arcszérumot!

Szólj hozzá az alábbi cikkhez “Milyen tüneketek okozhat, ha nem figyelsz oda bőröd hidratáltságára?”