Illóolajokkal a sikeres vizsgákért

  • Hírek
  • 2019-12-18
  • 0

A vizsgaidőszak kétségkívül megterhelő. Ilyenkor az utolsó energiaforrásainkat is fel kell használnunk, magas fokú koncentrációt, és önfegyelmet követel meg tőlünk, és nagyon kimerítő lehet. Éppen ezért úgy gondoltuk, hogy segítségképpen megosztjuk veled azoknak az illóolajoknak a listáját, melyekkel könnyedebben mehet a koncentráció, és hatékonyabban a tanulás.

Tanulás közben

A vizsgákra való felkészülés idejére olyanillóolajokat ajánlunk, melyek segíthetnek a koncentrációban, és amelyekkel leküzdheted a kimerültséget.

Japánmenta

A Japánmenta különösen magas mentol tartalma élénkítő, frissítő, hűsítő hatású. Ha ezzel párologtatsz, az garantáltan segít a frissebb gondolkodásban.

Jázmin

A jázmin virágaiból kinyert olaj hangulatjavító, frissítő hatású. Alkalmazhatod fáradtság, kimerültség és depresszió ellen is.

Eukaliptusz

Az Eukaliptusz frissítő, hangulatjavító és elősegíti a figyelem összpontosítását, felfrissítheted vele a légteret, amelyben tanulsz.

Ilang-ilang

Ilang-ilangszorongásoldó, fokozza a szellemi és testi frissesség. Tökéletes választás lehet a tanuláshoz, ha hajlamos vagy az aggodalomra, idegeskedésre.

Vizsgák után

Mivel a vizsgaidőszakban kifejezetten ki vagyunk téve a kimerültség, túlterheltség negatív hatásainak, fontos megteremteni a pihenés, kikapcsolódás pillanatait. A vizsgák után közvetlenül mindenképpen ajánljuk, hogy szánj időt az aznapi feszültség levezetésére. Egy 20-30 perces relaxáció aromaterápiával – ellazító, nyugtató illóolajok segítségével – csodákra képes.

Indiai citromfű

Az Indiai citromfű alkalmas idegi kimerültség és túlterheltség esetén, így tökéletes választás a vizsga utáni lazításhoz.

Levendula

Sokaknak okoz gondot a zavartalan alvás a vizsgaidőszakban, hiszen a felgyülemlett stressz nyugtalan éjszakákhoz vezethet. A Levendula elősegíti a nyugodt alvást.

Szantálfa

A Szantálfa nyugtató és a lelkiállapotot, hangulatot kiegyensúlyozó hatású, amit bátran használhatsz a pihenéshez.

Vesd be az aromaterápiát a tanuláshoz a sikeres vizsgákért! Reméljük Te is eredményesebb leszel ezzel a kis trükkel!

Megosztás:

Ajándék ötletek karácsonyra

Természetes megoldásokkal, a vírusos tünetek ellen

Szólj hozzá az alábbi cikkhez “Illóolajokkal a sikeres vizsgákért”