Bevetésen az „illatbombák”, durván leszámoltak a kórokozókkal

  • Hírek
  • 2021-11-03
  • 0

Kis üvegcsék, de szupererő lakozik bennük! Amint kézbe veszed, csupán 2-3 fújásnyira leszel a megfázáskezdemény elfojtásától és a zavartalan pihenéstől.

Nem titkolom, a koronavírus az én alvásomat is tönkretette. Igaz, hogy már vége a karanténnak, de a pandémia miatt belém költözött stressz, a családtagjaim iránti folyamatosan aggódás és a szűnni nem akaró bizonytalanság érzés miatt továbbra is alvásproblémákkal küzdök. Bár a home office-ban is igyekszem tartani a megszokott – a munkahelyre való, korábbi bejárásos időszakra jellemző – napi ritmust, ám amikor ágyba kerülök, csak jár az agyam. Vagy éppen felriadok az éjszaka közepén, és akkor ugyancsak lőttek az alvásnak. Abba bízva, hátha a friss levegő segíti a pihenést, gyakran éjjelre is nyitva hagytam az ablakot, azzal viszont nem számoltam, hogy a hajnali lehűlés – még ha be is van takarózva az ember – könnyen megfázáshoz vezethet. Emiatt szinte kéthetente torokkaparástól vagy éppen orrfolyástól szenvedtem. Így pont kapóra jött, hogy tesztelhettem jó egy hónapig az Aromax Antibacteria levegőtisztító spray-ből pár illatot.


Fotó: F.C. / nlc

Ez a légfrissítő permetcsalád egyrészt baktérumölő hatású, különösen a megfázásos, őszi-téli időszakban alkalmazható kiválóan a levegő tisztítására és frissítésére – köszönhetően a speciális összetevőinek –, másrészt a benne lévő illóolajoktól függően, egyik-másik változata kellemes nyugalmat is áraszt – tudtam meg a leírásokból.

Pár fújás, és viszlát nátha!

Úgyhogy kapva kaptam az alkalmon, hogy kipróbáljam, képes-e esetleg az Aromax Antibacteria spray feljavítani a napi pihenésemet a szinte zéróról, s csírájában elfojtani a vissza-visszatérő megfázást. Arra gondoltam, hogy a kipróbára kapott trióból az összetevők alapján szinte már stresszoldónak is beillő levendula-mandarint tartalmazó permet jó szolgálatot tehet nekem esténként, a markáns fertőtlenítő tulajdonságú kubeba-citrom és a levendula-teafaolaj spray-kkel pedig gyógyszerek nélkül javíthatnék a náthás közérzetemen.


Fotó: F.C. / nlc

Az utóbbi kettő permetet az amerikai konyhás nappaliban kezdtem el használni, ugyanis azt neveztem ki munkaállomásnak a home office-ban. Már kora reggel elindítottam a „permetezést”, majd a nap során még egyet-egyet spricceltem felváltva a spray-kből. A napi munkába és házi teendőkbe belefeledkezve csak este vettem észre, hogy aznap egy szem sem fogyott el az asztalomon lévő torokpasztillákból, sőt a papírzsepis csomag is bontatlanul hevert. „Ez bámulatos!” – döbbentem le az „illatfelhő” jótékony hatásától, amely másnap még feltűnőbb eredményt produkált. Aznap is szorgalmasan fújtam – felváltva – a kubeba-citromot és a levendula-teafaolajat tartalmazó, antibakterizáló légfrissítőből, és délutánra már úgy éreztem, mintha kicseréltek volna a 2 nappal korábbi állapotomhoz képest. Amellett, hogy felfrissült a helyiség a permettől, a közérzetem is újra a topon volt. „Ezentúl gyógyszerek helyett csak nyomom a permetet, még megelőzés céljából is!” – összegeztem a tapasztalatokat. S így is lett! A következő hetekben mondhatni teljesen „felvérteződött” a lakás levegője az antibakteriális „illatbombáktól”, mert – bármilyen hihetetlenül hangzik, de – egyszer sem jöttek elő nálam újabb köhögéses, orrfolyásos, torokfájós tünetek. A permet ugyanis semlegesítette a teret a kórokozóktól.

Spricc a jótékony alvásért

A levendula-mandarint tartalmazó permetet a hálószobában vetettem be, hátha felturbózza az alvásminőségemet. Tudtam, hogy egy-két fújásnyi permet nem fog varázsütésre álomba ringatni, de esetleg segíthet ellazulni, és kicsit kikapcsolja a folyamatosan zakatoló gondolataimat. Abba bíztam, hogy a levendula – amelyről köztudott, hogy idegnyugtató, stresszoldó hatású gyógynövény – és az ugyancsak feszültségoldó, elalvást segítő mandarin illóolaj besegít a relaxálásba, biztosítva nekem pár óra zavartalan pihenést, és nem forgolódok majd álmatlanul egész éjjel.


Fotó: F.C. / nlc

Pár nap használat után arra lettem figyelmes, hogy amikor egy alapos szellőztetés után befújom a spray-vel a hálót, amint az ágyba kerülők, egyfajta nyugodt hangulat uralkodik el rajtam. Korántsem arról van szó, hogy egy csapásra elalszom, inkább érezhetően enyhíti az álmatlanságot kiváltó szorongásos tüneteimet. Egy hét után az agyam szinte már „ráállt” erre az illatra, és valahogy könnyebben jött álom a szememre nagyokat szippantva a levegőből. Nem azt mondom, hogy végigaludtam az éjszakát, hiszen továbbra is felébredek kétszer-háromszor, de mégsem úgy kelek fel kora reggel, mint akin átment egy úthenger. Már ez is haladás! Ebben pedig oroszlánrésze volt az Antibacteria illóolaj-spray-nek.

 

Megosztás:

Viszlát, macskaszőr! Kipróbáltuk az AROMAX 5 az 1-ben levegőtisztítót

Kiszűri a vírusokat, és az allergia tüneteit is enyhíti

Szólj hozzá az alábbi cikkhez “Bevetésen az „illatbombák”, durván leszámoltak a kórokozókkal”