5 tipp, hogy gyorsabban nőjön a hajad!

  • Hírek
  • 2017-06-09
  • 0

Évek óta növeszted a hajad, de néhány centinél nagyobb sikert nem sikerült eddig elérned? Nem vágattad le fél éve, de olyan, mintha semmit nem nőtt volna? Talán éppen itt a probléma: nem megfelelő módon próbálod elérni, hogy hosszabb legyen a hajad!

Összegyűjtöttünk számodra néhány dologot, ami segíthet, hogy hosszabb és egészségesebb hajad legyen.

Jót tehet a hajadnak, ha betartod a következőket:

 1.Soha ne fésüld vizesen a hajad.

Az egyik legkárosabb dolog, amit a hajaddal tehetsz, hiszen vizesen nagyon sérülékenyek a hajszálak. Várd meg, amíg törölköző száraz lesz a hajad és használj ritkább fogú fésűt.

 2.Masszírozd rendszeresen a fejbőröd.

Minden nap egy pár perces masszázs a fejbőrödnek egy áldás. Ezáltal fokozódik a hajhagymák vérellátása, amitől erősebbé válhatnak a hajszálak. Arra azonban figyeljünk, hogy ne legyen túlzottan drasztikus a masszázs, csak óvatosan, lágyan végezzük a masszírozást, hogy ne sérüljenek a hajszálak.

 3.Hord többet kibontva a hajad!

Fel fognak lélegezni a hajszálaid, ha szabadon engeded őket, hiszen egy szoros copftól jobban is törik a haj és nagyon káros a hajgyökerek számára is, akár hajhulláshoz is vezethet.

 4.Vágasd le a hajad 6-8 hetente!

A legjobban a rendszeres vágás serkenti a haj növekedését. A töredezett haj eltávolítása nemcsak egészségesebb hajkoronát fog eredményezni, hanem segít, hogy gyorsabban hosszabbak legyenek a hajszálaid.

5.Meleg olajos pakolás!

Rengeteg, a haj számára hasznos növény található a világban. A ricinusolaj és az argánolaj talán a két legközismertebb és leghasznosabb olajok, melyek lenyűgöző hatással vannak a hajszálakra és a hajhagymákra egyaránt. Éppen ezért hajpakolásunkból egyik sem hiányozhat! Minden hajmosás előtt egy órával tedd fel ezt a pakolást, csavard be a hajad egy törölközőbe és élvezd, ahogy a növények kifejtik jótékony hatásukat a hajadra!

 

Megosztás:

Klímatisztítás illóolajokkal!

Veszélyek a strandon- 5 szabály!

Szólj hozzá az alábbi cikkhez “5 tipp, hogy gyorsabban nőjön a hajad!”