Avokádóolaj 50 ml

2329 Ft

  • Ha megrendeled ezt a terméket, akkor 47 pontot szerezhetsz!

Leírás

Az Avokádóolajról bővebben

Latin név: Persea gratissima

Javasolt alkalmazás:
száraz és normál bőr ápolására, masszázsolaj készítéséhez

Előállítás, termesztés, elterjedés

Az avokádóolajat (Avocado oleum) a babérfélék családjába (Lauraceae) tartozó avokádófa (Persea gratissima, syn. P. americana) magnélküli, körte vagy tojásdad alakú terméseiből préseléssel állítják elő. A kinyert olaj mennyisége elérheti a 30%-ot.

Összetétel, minőség

A frissen préselt olaj sűrű, zöldes színű, a finomítási eljárás után azonban sárgává változik. Az olajban főként telítetlen zsírsavak (olaj-, linol-, palmitoleinsav) észterei vannak jelen, ezek összmennyisége elérheti a 80%-ot. A telítetlen zsírsavészterek mellett egy telített zsírsav, a palmitinsav észtere is megtalálható az olajban, mégpedig 5-25%-nyi mennyiségben. Az olaj további, figyelmet érdemlő összetevői a vitaminok (pl. A-vitamin) és a fitoszterolok (pl. béta-szitoszterol).

Felhasználás

Az avokádóolaj bőrtápláló, a bőr szárazságát enyhítő, a bőr nedvességmegőrző képességét fokozó hatású. Különösen a száraz, vízhiányos és érzékeny bőr ápolására ajánljuk a használatát. Egymagában vagy úgynevezett bázisolajok (pl. mandula, földimogyoró, szőlőmag) hatásainak kiegészítésére teszik zsíros olaj keverékekbe, illetve használják fel bőr- és testápoló készítményekhez, mintegy 3-10%-os mennyiségben.

Cikkszám: KTZSI006

Avokádóolaj 50 ml termékről 1 értékelés

  1. hlara

    Csodás hidratáló olaj,
    bázisolajként is szuper szinte mindennel keverhető, én nagyon szeretem

Mondd el a véleményed