Mi is az a téli depresszió?

  • Hírek
  • 2019-10-21
  • 0

Miért leszünk kedvetlenek a tél közeledtével, és mit tehetünk azért, hogy visszanyerjük életkedvünket? Legújabb cikkünkben ezt a témát járjuk körbe.

A válasz egyszerű, a téli időszak eljövetelével egyre kevesebb a világos, napos órák száma, és egyre tovább tart a szürke, sötét időszak. Még sötétben indulunk el a munkába, és már sötét van, amikor kijövünk. Ez kihat a közérzetünkre, és rányomja a bélyegét általános hangulatunkra. Október 27-én volt az óraátállítás időpontja, amikor is egy órával kellett visszaállítanunk az óráinkat azért, hogy enyhítsünk ezen a hatáson. Azonban maga az óraátállítás is felboríthatja biológiai óránkat, így összességében ez az időszak sokakat megvisel.

Ilyenkor előfordul, hogy rosszkedvűek vagyunk, fáradékonyak, és megjelenhetnek a depresszió enyhébb, kezdetleges jelei. Ez egy természetes folyamat, de ettől függetlenül nem kell belenyugodnunk, hiszen könnyedén tehetünk ellene.

Visszanyert életkedv aromaterápiával

Rengeteg olyan illat van, melyek jótékony hatással vannak a közérzetünkre, lelkünkre. Az alábbi néhány illóolaj segíthet ebben az időszakban.

Hangulatjavító hatású illóolajok

Az Eukaliptusz és az Édesnarancsolaj tökéletes választás. Fantasztikus illatukkal, és kedélyjavító hatásukkal biztosan szívesebben vágsz bele a napi teendőkbe. A Fahéjolajat is érdemes gyakran csepegtetni ilyenkor a diffúzorunkba, párologtatónkba, hiszen ez is egy olyan illóolaj, amit depresszió esetén szoktunk használni a tünetek enyhítésére.

Frissítő, összpontosítást segítő illóolajok

Nemcsak a rosszkedvet kell elűzni ilyenkor, hanem a krónikus fáradtságot is, amiben az Eukaliptuszolaj segíthet. A Ilang-ilang is főszerepet kaphat, mert hozzájárul a  lelki kiegyensúlyozottság fenntartásához. Az Indiai citromfűről se feledkezzünk meg, amely idegi kimerültség és túlterheltség esetén nyújt megoldást.

Reméljük sikerült kedvet csinálnunk valamely jótékony hatású  illóolaj használatához, és Te is felveszed a harcot a téli depresszióval szemben, az aromaterápia erejével!

Megosztás:

Egy természetes illóolaj összetevőkkel teli spray a tiszta és csodálatosan illatos levegőért!

Mi áll a betegséged mögött? – avagy a baktériumok és a vírusok közti különbségek

Szólj hozzá az alábbi cikkhez “Mi is az a téli depresszió?”