Illóolajok, romantikus estékhez!

  • Hírek
  • 2016-09-19
  • 0

Az illóolajokat nemcsak a test kezelésére használjuk. Képesek arra is, hogy megváltoztassák a hangulatunkat. Egyes illatok romantikusabb hangulatot teremtenek és ezzel olyan hatást fejtenek ki, aminek nyomán felébred bennünk az érzékiség. Ezeket afrodiziákumként is használjuk, azaz olyan anyagként, ami élénkíti a szerelmi vágyat.

Melyik olajok a leghatásosabbak? Lássuk!

A rózsát a romantika jelképének tartjuk. Gyakran használt illóolaj a kozmetika és az aromaterápia területén is. Édeskés, jellegzetes illata nyugtatólag hat. Oldani tudja a stresszt, hangulatjavító és kiegyensúlyozó hatással van a női hormonrendszerre is.

Egy randevúhoz ajánljuk a Rózsaolajat, ami három rózsafajtából előállított illóolaj.

Az ylang ylang illóolaját az egyik legjobb afrodiziákumnak tartják. Segíthet a stressz feloldásában, és ezzel újra fellendítheti a feszültség miatt lecsökkent libidót. Újra élesztheti a szenvedélyt. Az egyik leghatékonyabb depresszió ellenes szernek tartják.

Az Ilang-ilang olaj nyugtató és ellazulást elősegítő hatása szintén tökéletes választás egy kettesben töltött estéhez. Aromalámpában elpárologtatva kellemes hangulatot teremt. Nemi vágyat fokozó hatása miatt ajánljuk használatát masszázshoz vagy fürdőolaj alkotórészeként is.

A vanília az egyik legjellegzetesebb és legkellemesebb aromájú illóolaj. Édes, meleg illat. Remek hatással van a hangulatra. Megnyugtat, ellazít, segít kikapcsolódni. Serkenti bizonyos hormonok termelődését, így kiegyensúlyozó hatással van a szexualitásra is.

Az Érzéki simogató illóolaj keverék a hálószobádat a szerelem szigetévé varázsolja. Igencsak érzéki légkört teremthetsz az illóolaj keverék párologtatásával.

Megosztás:

Frissítő otthoni masszázstechnikák – masszázsolajok használatával

Aromaterápia a gyerekszobában

Szólj hozzá az alábbi cikkhez “Illóolajok, romantikus estékhez!”