Frissítő otthoni masszázstechnikák – masszázsolajok használatával

  • Hírek
  • 2016-09-19
  • 0

Az idők során különféle masszázsmódszerek, -technikák alakultak ki az egyes kultúrákban. Egészségügyi problémák kezelésének céljára, a gyógymasszázst feltétlenül bízd szakemberre. Ez egy olyan terület, amiben komolyabb hozzáértés szükséges.

Van néhány egyszerű fogás, amit viszont kockázat nélkül tudsz saját magadon is alkalmazni otthon, frissítés, lazítás céljából.

Illóolajok a masszázsban

A masszázs, illóolajokkal történő használata felerősítheti annak jótékony hatásait. A masszírozó mozdulatokkal az olajat mélyebben be lehet juttatni a bőrön át a szövetekbe, mintha csak egyszerűen bekennéd magadat vele. A bőr pedig síkosabbá válik az olajtól és ez megkönnyíti a masszírozást az adott testfelületen.

Mozdulatok iránya

A test masszírozásánál kövesd a következő irányt: a mozdulat mindig a külső részek felől a szív felé irányuljon. A lábfej felől a fej felé, az ujjvégektől a szív felé haladj. Egyszerre kevés olajat önts a kezedbe, dörzsöld össze a kezeidet és aztán egyenletesen eloszlatva juttasd azt a bőrbe. A masszázs végén nedvszívó papírral tudod eltávolítani a bőrfelszínen maradt felesleges mennyiséget. Az olajok hatása fokozható azzal, ha illóolajként is párologtatod a szobában.

Az olajokkal elérhető hatások

Ellazító

Az Édes hangulat masszázsolaj kiváló alapolaj egy ellazulást segítő, közérzetjavító masszázshoz. Természetes eredetű citrom és fahéj illóolajat, illetve földimogyoró-olajat tartalmaz. Harmonikus, édeskés illata tartósan megmarad a bőrödön. Értékes alkotórészeinek köszönhetően puhábbá és ápoltabbá válik a bőröd.

Frissítő

A Lendület masszázsolaj kiválóan használható frissítő masszázsok alapolajaként. Illóolajai bőrfrissítő és a bőrfelszín vérkeringését fokozó, zsíros olajai pedig bőrápoló, bőrpuhító tulajdonságokkal rendelkeznek.

Megosztás:

Illóolajok egyszerű felhasználási módjai

Illóolajok, romantikus estékhez!

Szólj hozzá az alábbi cikkhez “Frissítő otthoni masszázstechnikák – masszázsolajok használatával”