Házhozszállítás
Vissza

Zsíros olajok Zsíros olajok

Homoktövisolaj


14
Pont
Homoktövisolaj
Latin név: Hippophaë rhamnoides
Kiszerelés: 50 ml

Javasolt alkalmazás:
bőrápoló, bőrvédő, elsősorban fénykárosodott bőr ápolására

1 695 Ft / db

Szállítási és rendelési feltételek

A Homoktövisolaj ról/ről bővebben

A homoktövis olaj (Hippophaë oleum) az ezüstfafélék családjába (Elaeagnaceae) tartozó homoktövis (Hippophaë rhamnoides L.) frissen összeroppantott terméseiből szezámmagolajjal készült olajos kivonat. A növény termései zsíros olajat, karotinoidokat, flavonoidokat, C-vitamint és szerves savakat tartalmaznak. A terméseknek a különböző eredetű sebek és fekélyek gyógyulását elősegítő hatása főként a zsíroldékony karotinoid-vegyületeinek köszönhető, melyek a szezámmagolajjal történő kivonás során kerülnek az olajos kivonatba. A kivonatban az értékes karotinoid-vegyületek mellett a szezámmagolajban lévő zsírsavészterek (linol-, olaj- és alfa-linolénsav, összesen mintegy 85%-ot tesznek ki) is fontos szerepet töltenek be a bőr ápolásában, hiszen az említett zsírsavak ún. esszenciális és bőralkotó zsírsavak. A szezámmagolajjal készült olajos kivonat bőrápoló és bőrvédő olajként önmagában, vagy különféle (bőrvédő, napozó, bőr öregedési folyamatát lassító) kozmetikai készítmények alkotórészeként egyaránt használható.


Áraink bruttó árak, az ÁFÁ-t már tartalmazzák.


Top termékeink

Teafaolaj
5 ml

855 Ft / db

Levendulaolaj
10 ml

855 Ft / db

Citromolaj
10 ml

740 Ft / db

Új termékeink

Csipkebogyóolaj
20 ml

1 325 Ft / db

Gránátalmaolaj
20 ml

1 620 Ft / db